www.car.cz
 

Do výběru pěti jezdců do kempu do Španělska se dostal i náš Jakub Kornfeil
     14.5.2009 08:05 - tisková zpráva


Red Bull Rookies Cup Španělsko / Barcelona

Tréninkový kemp ve Španělsku

Jen pětici vybraných jezdců z Red Bull Rookies Cupu se dostane cti absolvovat tréninkový kemp ve španělské Barceloně. A jedním z nich, bude i mladý Čech - Jakub Kornfeil.


Pocta nebo to znamená něco víc? Rozhodně je to obojí, neboť Jakub Kornfeil, od začátku své druhé sezóny v Red Bull Rookies cupu ukazuje, že pomýšlí na ještě vyšší příčky, než jak tomu bylo loni. A je jen otázkou času, kdy se k němu štěstěna přitočí. Každému cíli se však musí jít i pořádně naproti a jen za tvrdou práci se sbírají vavříny. A to mladý rodák z česko-slovenského pomezí ví.

Kuba je po prvních dvou závodech letošního „býčího“ cupu na pátém místě, tedy prozatím, protože dle jeho slov jsou ambice vyšší. Proto jej ani nijak nepřekvapilo, když byl jako jeden z vyvolených povolán k tréninkovému campu do Španělska.

Jak nám sdělil jeho otec, Kuba odlétá o tomto víkendu na týdenní tréninkový kemp, jenž je organizován zástupci Rookies cupu a lidičkami, co měli na starosti v minulosti MotoGP Academy. Prvních pět jezdců průběžného pořadí tak v krátkém časovém údobí projde velmi intenzivní přípravkou, která se však nebude týkat jen silničních motocyklů, ale budou závodit třeba také na kolech, motárdech, ale nevyhnou se ani nezbytná tvrdé fyzické zátěži.

Celý přípravný kemp by měl probíhat až do 22.května. Jeho závěr se však bude již muset obejít bez Kuby Kornfeila. Z důvodu podané přihlášky a zájmu zúčastnit se Memoriálu Jaroslava Huleše, tedy Mezinárodního závodu MČR na brněnském okruhu, odletí mladý jezdec zpět do České republiky o den dříve. A vy je tak můžete vidět o nadcházejícím víkendu přímo v akci.

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   Šestnáctiletý Jakub Kornfeil v Jerezu 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose