www.car.cz
 

AUTOSALON BRNO 2009 - červen bude opět zasvěcen automobilům
     14.5.2009 16:49 - Vladimír Rožánek


AUTOSALON BRNO 2009 - červen bude opět zasvěcen automobilům

Výstavy motorových vozidel mají u nás dlouhou tradici a všichni milovníci automobilů již netrpělivě očekávají červnový termín letošního AUTOSALONU v Brně. Po dvou letech se zde opět otevřou brány výstaviště, aby přivítaly obdivovatele nových automobilů. AUTOSALON BRNO bude letos poněkud jiného charakteru, než byly ročníky předcházející. Vedle základního významu v posílení image vystavujících značek se stává jeho cílem i konkrétní příspěvek k oživení trhu osobních automobilů v České republice. Zástupci vystavujících značek proto připravili pro návštěvníky veletrhu, potenciální zájemce o nový automobil, nejednu akční nabídku.

 

Volkswagen nabídne kompletní přehlídku vozidel

Automobilka Volkswagen pro AUTOSALON BRNO připravuje kompletní přehlídku modelových řad značky VW na našem trhu. A protože v letošním roce došlo k rozšíření nomenklatury výstavy také o vozy s hmotností do 3,5 tuny, můžeme se těšit i na přehlídku užitkových automobilů této značky.

 

Polo nově jako jednu ze svých největších novinek představí VW v Brně novou modelovou řadu Polo.

Na trh přichází již pátá generace tohoto oblíbeného modelu, při jehož vývoji využili technici VW poznatky z vývoje nového Golfu, který se představil veřejnosti jen krátce před novou generací Pola. Nová verze modelu Polo byla již od začátku vývoje navrhována a konstruována tak, aby bezpečně dosáhla na pět hvězdiček v nedávno inovovaných nárazových testech EuroNCAP. Také proto je již sériově vybavována elektronickým stabilizačním programem ESP, který je doplněn i o asistenta pro rozjezd do kopce a vysoce efektivním souborem zádržných systémů včetně bočních airbagů pro hlavu a hrudník či předpínačů bezpečnostních pásů s indikátory jejich odepnutí. Při konstrukci se podařilo také snížit hmotnost o 7,5 % oproti předchozí generaci. To vše spolu s novou generací motorů TDI a TSI, či sedmirychlostní dvouspojkové převodovky DSG, má za následek citelné snížení spotřeby paliva i emisí škodlivin, a to v celém spektru výbav a motorizací.

 

Passat na zemní plyn

V Brně se představí také nově nabízené modely Passat Variant TSI EcoFuel, které jako první na světě kombinují u motoru na zemní plyn přímé vstřikování s přeplňováním.

Kromě ceněné hospodárnosti a nízké úrovně emisí modelů EcoFuel přináší technicky unikátní motor TSI s dvoustupňovým přeplňováním také pravé potěšení z dynamické jízdy. Díky bivalentnímu provozu na CNG a benzín je zaručena bezproblémová mobilita s dojezdem až 940 km s mimořádně nízkými provozními náklady. Volkswagen Passat TSI EcoFuel poskytuje nejvyšší výkon 110 kW (150 k) při otáčkách 5 500 1/min, přičemž maximální točivý moment 220 N.m má řidič k dispozici v širokém rozpětí otáček od 1 500 do 4 500 1/min. Zákazníci zajisté ocení nejen temperament vozů Passat TSI EcoFuel, ale také nízkou spotřebu. Verze s inovativní dvouspojkovou převodovkou DSG vystačí s pouhými 4,4 kilogramy zemního plynu na 100 km. Motor TSI EcoFuel spaluje primárně zemní plyn a na benzín přechází automaticky až po vyprázdnění nádrží na CNG.

 

Ostrý a suverénní

pro Volkswagen Golf GTI se na celém světě pro některou z pěti generací tohoto sportovního vozu rozhodlo již více než 1,7 milionu zákazníků. V současné době je nabízena již šestá generace těchto vozidel. Golf GTI s nejvyšší rychlostí 240 km/h je vybavován turbodmychadlem přeplňovaným motorem o výkonu 155 kW/210 k, jenž v kombinovaném režimu EU spotřebuje jen 7,5 l/100 km.

 

V expozici automobilky Volkswagen dále najdete například vozy Golf Plus, Passat R36 Variant, Scirocco, Tiguan, Passat CC, Touareg R50, CrossTouran, Jetta BlueMotion, Eos, Phaeton.  Mezi užitkovými automobily se pak představí rovněž modelové řady Caddy, Caddy 4Motion, Caddy Maxi, nebo například Multivan.

 

Chevrolet Cruze  - nová nabídka v segmentu nižší střední třídy

Jednou z posledních novinek na našem trhu je Chevrolet Cruze – automobil, který se bude snažit rozvířit vody v nabídce vozidel nižší střední třídy.

Elektronický stabilizační systém ESC, protiblokovací systém brzd ABS, čelní, boční
i hlavové airbagy, dálkově ovládané centrální zamykání, elektrické ovládání zrcátek a předních oken, CD MP3 autorádio, výškově nastavitelný volant i obě přední sedadla - to je jenom stručná ukázka bohaté standardní výbavy zcela nového modelu Chevrolet Cruze. Pro nový sedan je připravena také nová nabídka motorů, kam patří dva celohliníkové zážehové čtyřválce (1,6 l a 1,8 l) a dvoulitrový turbodiesel se šestnáctiventilovou technikou.

 

 

Kombi Opel v elegantním sportovním obleku

Opel získal pro svou novou modelovu řadu Insignia nejen titul evropského Auta roku, ale začal také rovnou nabízet kombi verzi, která již svým designem nenechává nikoho na pochybách
o sportovních ambicích. Aby to bylo všem opravdu jasné, tak tomu odpovídá i název - Insignia Sports Tourer. Kombi verze Insignie rozhodně nevznikla jen naroubováním zadní části na sedan. Designeři dali této partii značně sebevědomý výraz. Dveře zasahují až do boků vozu a jsou zvýrazněné velkými, plně integrovanými koncovými světly. Dynamicky stylizovaná záď ukrývá prostor pro zavazadla v objemu 540 litrů. Při délce 4,91 m je Insignia Sports Tourer o 8 cm delší než limuzína, rozvor je shodný - 2,74 m. Dva nové motory - přeplňovaný zážehový motor menšího objemu a nový turbodiesel - rozšíří už tak bohatou nabídku sedmi agregátů, které jsou k dispozici už pro modelovou řadu Insignia sedan a hatchback. Celá řada navíc bude doplněna i o verzi ecoFLEX s výrazně nižší spotřebou a velmi malými emisemi CO2.

 

 

AUTOSALON BRNO 2009

Pro veřejnost otevřen od soboty 6. 6. 2009 do čtvrtka 11. 6. 2009 (denně od 9.00 do 18.00 h, poslední den pouze do 17.00 h.)

Pátek 5. 6. 2009 je určen pro novináře a odborníky.

V pátek 5. 6. 2009 bude od 18.00 do 23.00 h otevřen areál pro širokou veřejnost v rámci programu Autosalon Night.

 

TZ Autosalon Brno, Jana Hraběová, foto©Karel Kolečko


 
 
Fotogalerie:   Střípky z Masarykova okruhu 2009©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose