www.car.cz
 

BRT připraven na mostecké klání
     15.5.2009 21:09 - Vladimír Rožánek


Bohemia Racing Team se po brněnském úvodním podniku Mezinárodního mistrovství v závodech automobilů  na okruzích v těchto dnech přesouvá do paddocku Autodromu Most. Ve dnech 15. – 17. května 2009 se tu koná tradiční Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend, jehož součástí budou jak mistrovský sprint, tak i sobotní tříhodinový vytrvalostní závod.
Jako před každým závodním podnikem proběhla v týmových dílnách důkladná repase techniky. Tentokrát byla ozvláštněna tím, že nastala nutnost vyřešit skrytý problém, který vyřadil speciál AUDI A4 DTM z brněnské tříhodinovky.  Jak se ukázalo, závada skutečně souvisela s kardanovou hřídelí, jak předpovídali inženýři Thorsten Stock a Thomas Kuster i šéfmechanik Mirek Táborský. „Samotná kardanka zůstala neporušená, ale na ni navazující titanová příruba u převodovky praskla a kvůli vyosení začala vibrovat,“ vysvětlil Táborský. „To postupně poškozovalo všechny skupiny zavěšení zadní nápravy včetně převodovky. Pryč byly i tlumiče a čepy. Explodující guma, roztržený zadní crashbox a upadlý  zadní spoiler už byly jen důsledky. Je jasné, že jsme tedy všechno vyměnili a auto dostalo i nový motor. Jsem přesvědčený, že do Mostu jsme nachystáni velice dobře,“ dodal Táborský.
V týmovém obsazení nastane oproti Brnu několik změn. Kvůli pracovnímu vytížení do Mostu bohužel nepřijede Ján Daniš, který se v úvodním podniku skvěle předvedl. Přítomen nebude ani Tomáš Kostka, který ve stejném termínu jede svůj první podnik DTM na Hockenheimringu. Milana Maděryče a Theda Björka tak ve tříhodinovce doplní německý pilot Peter Terting. „Peter u nás už jednou hostoval a velice jsme si rozuměli. Je dokonalý profesionál a naše pozvání velice rád přijal,“ řekl manažer BRT Petr Najman. Do tříhodinovky nasazujeme jedno auto a Milan Maděryč určitě pojede nedělní sprint. Víc zatím nechci specifikovat, jako obvykle totiž není vyloučeno ani nějaké překvapení. Thed s námi letos pojede všechny tři mostecké podniky a i dva následující v Brně včetně Epilogu. Kalendář švédského mistrovství STCC, v němž je Thed zatím průběžně druhý, je postaven v dokonalé symbióze s tím českým,“ řekl manažer.
Celý tým se do Mostu přesune už ve středu večer, aby ve čtvrtek mohly proběhnout první volné testy. Páteční kvalifikace na sprint se jede v 11,35 a na tříhodinovku odpoledne v 15 hodin. Samotný tříhodinový vytrvalostní závod začne se startovní procedurou ve 13 hodin a 55 minut.  Nedělní sprint kubatury nad dva litry bude představovat jistě vrchol dění a začne hned po polední pauze, přesně ve 13 hodin a 50 minut.

zdroj: BRT


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Masarykova okruhu 2009 objektivem Radka Holuba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose