www.car.cz
 

Kačírkův Duck Racing Tým opět nic neponechal náhodě a je připraven na Most
     15.5.2009 16:41 - tisková zpráva


MMČR v Mostě - Duck Racing Tým opět nic neponechal náhodě!

Okruhový tým Petra Kačírka, známý jako Duck Racing, se nedávno radoval z letošních prvních úspěchů v podobě 1. místa ve vytrvalostním tříhodinovém závodě divize 4 na Jarní ceně Brna. Lepší vstup do sezóny si jistě přát nemohli a skutečnost, že jsou připraveni bojovat o přední příčky i ve sprintech, dokázali v Brně svými vyrovnanými výkony. Jelikož už tento víkend vypukne další okruhové klání v rámci MMČR, tentokrát v Mostě, vypravil se zde na testování i Petrův tým, aby nic neponechal náhodě.

Testování proběhlo minulý týden a ladil se především podvozek právě pro mostecký specifický povrch. A jak sám Petr Kačírek potvrdil, optimalizace podvozku bude v rámci letošního testování prioritní záležitostí.

Dnes jsme se s Petrem spojili krátce před jeho dalším měřeným tréningem a získali tak aktuální informace přímo z boxu nejen o něm, ale i o atmosféře na mosteckém okruhu.

MM: Jaká je nálada po úvodních jízdách, Petře?

Petr Kačírek: Snad to nezakřiknu, ale nálada je opravdu skvělá. Důvodem k radosti je hlavně zjištění, že jsem se oproti loňskému roku zrychlil o 3 sekundy na kolo, a to považuji za příznivou zprávu.

MM: To bezpochyby. A jak to vypadá u konkurecne?

Petr Kačírek: Tak ta samozřejmě zrychlila také (smích). O to však bude závod zajímavější a vyrovnanější. V kategorii nad 2000 ccm startuje celkem 15 aut, z toho v kategorii nad 3500 ccm 6 aut a do 3500 ccm 9 aut. Zřejmě i vlivem krize sice nebude startovní rošt tak početný, jako tomu bylo v minulých letech, ale co mne z pohledu závodníka překvapilo nejvíce je fakt, že všichni startující jsou velmi vyrovnaní. Toto naprosto jasně dokazují dnešní tréningové časy.

MM: S jakou strategií tedy nastupuješ do závodu Ty a kolegové Dan Suchý a Robert Lucák?

Petr Kačírek: Člověk si může dopředu řict cokoliv a na okruhu je pak během pár sekund všechno jinak. Z hlediska přípravy vozů se stále snažíme dělat maximum a to samé platí i o přípravě před tímto závodem. Chuť závodit jsme prozatím také neztratili, takže teď už záleží jen na tom, kdo bude nejrychlejší (smích). Ale teď vážně – zítra mne a Dana Suchého čeká vytrvalostní závod a společně s námi se na start postaví 6 aut, které mohou vyhrát. V neděli pak nastupujeme i s dalším týmovým kolegou Robertem Lucákem do sprintu, kde bude o bednu bojovat 8 aut jedoucích v 1,5 sekundě a to je pro nás všechny velká výzva. Snad se k tomu přidá i kus závodnického štěstí a přivezeme domů nějaké body.

K mé další otázce jsme se již nedostali, protože do dalšího tréningu zbývalo Petrovi posledních 10 minut a tak se s omlouvou vzdálil. Přejeme tedy hodně štěstí!

Zdroj: www.vunebenzinu.cz

 

PR.


 
 
Fotogalerie:   Sraz supersportů na zmoklém Masarykově okruhu od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose