www.car.cz
 

EuroBoss: Premiérové vítězství Zwarta s Ascari Judd F1
     Vladimír Rožánek


Belgický Zolder hostil o uplynulém víkendu sérii starších závodních stojů F1, F3000 a Indy.
Opět svou početností nenadchla startovní listina. Bohužel tento sport nepatří mezi nejlevnější a také pořadatelé mají na tyto závody přehnané požadavky.

Mezi 21 závodníky, které jsme letos již v EuroBoss viděli, je jen málo pilotů, kteří jezdí a hlavně dojíždí pravidelně.K těm patří zejména Scott Mansell, který láme rekordy autodromů. Klass Zwart patřící mezi zakladatele této série, jezdí taktéž pravidelně a s ním ještě dalších 5-6 závodníků. Na závodě v německém Lauzitsringu se poprvé letos objevil Karl Heinz Becker se svým Minardi Cosw. F1 a viděli jsme ho i na dalším závodě tuto neděli na Zolderu, kde skončil druhý, hned za vítězem Klassem Zwartem. V celkové klasifikaci EuroBoss Formula mu patří již šesté místo, po dvou absolvovaných závodech.

Peter Milavec - Lola Audi Turbo F3000 @ foto R. Holub

Klass Zwart si letos dojel pro své první vítězství, když jeho největší protivník Scott Mansell získal v tomto závodě pouze dva body, a to ještě závod nedokončil. Celkový dojem z letošních závodů EuroBoss série je dost mizerný i proto jsme zřejmě viděli v cíli jen šest závodníků, se starším nářadím z F1 a Indy Car. Jediným významným plusem tedy zůstávají nové rekordy autodromů, které zanechávají piloti EuroBoss, jako svou vizitku. Tady v Zolderu má rekord od těchto závodů hodnotu 1:20:068s. Postaral se o něj, kdo jiný, než Scott Mansell z Anglie na Benettonu Judd V10 4,0L, který také s přehledem vede divizi EuroBoss Formula.

Výsledky EuroBoss series Zolder – Belgie

Klass Zwart – Ascari Judd V10 4,0 l
Karl Heinz Becker – Minardi Cosworth V8 3,5l
Paul Smith – Simtek Ford HB V8 3,5l
Roger Kitty – Reynard Cosworth V8 F3000
Joachim Ryschka – Indy Chevrolet V8 3,5l
Tony Hansford – Footwork Cosworth V8 3,5l

Celkové pořadí v divizích

EuroBoss Formula

Scott Mansell – Benetton Judd V10
Klass Zwart – Ascari Judd V10, Ferrari V12
Paul Smith – Simtek Ford HB V8

EuroBoss Masters

Tony Hansford – Footwork Cosworth V8
Nick Crossley – Footwork Cosworth V8, Arrows A11B
Roger Kitty – Reynard Cosworth V8

EuroBoss F3000

Roger Kitty – Reynard Cosworth V8
Kamiel de Brue – Ralt Judd V8
Arnold Wagner – Reynard Zytek V8

Další závody jsou a programu na Donningtonu a Brands Hatch v Anglii a poslední závod sezóny se pojede na okruhu Bugatti v Le Mans.

Vláďa Rožánek, www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose