www.car.cz
 

Tomáš Kašpárek v nedělním závodě D3 na „bedně“ Honza čtvrtý
     20.5.2009 17:51 - tisková zpráva


Nervozita a závodnická smůla byla příčinou nezdaru v sobotním úvodním závodě divize 3 při Jarní ceně Masarykova okruhu pro oba mladíky Kašpárkovi. Do nedělního druhého závodu se již vstupovalo zcela jinak. Soustředěný výraz ve tvářích a promyšlená taktika naznačovala, že bude mít druhé klání o nedělním odpoledni zcela jiný průběh.

Honza i Tom startovali kvůli výpadku v sobotním závodě z chvostu startovního pole. Oba měli všechny jezdce před sebou a v první zatáčce tak chtěli volit opatrný přístup a vyhnout se případným kolizím, aby se neopakoval Honzův scénář ze soboty. Dvojici formulí BMW ve startovním poli se jmenovkou Kašpárek se vydařil start na jedničku.

Už v první zatáčce jim patřila pátá respektive šestá příčka. V průběhu prvního kola se propracovali až za čtvrtého Loukotu. Ani ten pro ně nebyl nepřekonatelný a tak se Tomáš Kašpárek probojoval na třetí pozici. V průběhu závodu rychlejší Honza začal stahovat zhruba 100 metrový Tomášův náskok. Jejich tempo stačilo i na zmenšení odstupu od druhého Palmiho. Zhruba od čtvrtého kola se na Tomáše dotáhla červeno-stříbrná formule Ecce Homo Racing Teamu s Honzou Kašpárkem v kokpitu a k ataku na Davida Palmiho už nedošlo.

Začal bratrský souboj o třetí pozici na stupních vítězů. Taktika, kterou volili před začátkem závodu měla v prvním odstavci jasné znění – dojet do cíle. A tak, i když časomíra jasně hovořila pro Honzu, raději zbytečně neriskoval a čekal na případnou Tomovu chybu.

Nakonec tuto zápletku rozluštily Honzovy ukázkové hodiny na výjezdu na cílovou rovinku v devátém kole. Naštěstí měl již dostatečný náskok před pátým Loukotou a tak si mohli oba mladíci dojet pro první bodový příděl do celkového hodnocení divize 3 a první formulové pódium pro Tomáše.

TZ Ecce Racing.eu


 
 
Fotogalerie:   Karel Kubeš fotil na závodech v Adrii FIA GT 3

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose