www.car.cz
 

SVC Náchod Motorsport Mistroství ČR v Mostě
     20.5.2009 17:59 - tisková zpráva


Pro SVC to bylo premiérové představení v závodě na mosteckém autodromu. Kvalifikace do závodu proběhla dle představ teamu, Láďa s WR9/1 zajel čas, jen o necelé dvě desetiny vteřiny horší než továrnou postavená ALFA Romeo WTTC. To znamenalo start z první řady, druhého místa a dobré vyhlídky do závodu.
 Závod začal velice pěkně a Váďa jezdil tři kola na prvním místě a dokazoval, že se dá konkurovat továrnímu autu, bohužel idylka trvala jen jedno a půl kola a od Ládi jsem rádiem obdržel zprávu, že auto řádně nebrzdí, je prošlápnutý pedál a před zatáčkou musí našlapávat a že se to s každou zatáčkou zhoršuje, jednou auto brzdí, podruhé ne. Vlaďa byl před závodem rozhodnut jet, i kdyby měl jen jedno kolo na autě a tak nám bylo jasné, že pojede dál, i přes náš požadavek ukončit závod již ve třetím kole.  Nakonec Láďa vydržel na trati do desátého kola, než vzdal, dle jeho slov již auto nebrzdilo vůbec, již nebyl schopen dobrzdit, ani do zpomalovacího retardéru a pokračování by bylo hazardováním se životem svým i ostatních účastníků závodu.        
Vláďa k závodu: Je to škoda jak to dopadlo, ale to k závodění patří, snažili jsme se eliminovat jakou- koliv možnou závadu techniky. S vozidlem jedeme součastně závody do vrchu a je každý týden kontrolované a od počátku sezóny vozidlo drží, za vadný díl měněný preventivně na vozidle těsně před závodem, mechanici nemohou. Co se týče našeho setrvání v této sezoně na okruzích, tak po tomto závodě zvažujeme přerušení naší účasti. Není to z důvodu dvou pokažených závodů, či finančních prostředků, ale z důvodů časových. Na závodiště přijedete ve středu večer, ve čtvrtek administrativní přejímka a technická přejímka cca 1hod, v pátek 25 min kvalifikace v sobotu volno a v neděli v poledne 30 min závod. Na mě to je moc natažené nudím se a nezdá se mě to moc logické, dle informací by se měl v roce 2010 jet jiný model závodu, který by měl být  zajímavější. Na tomto základě zvažuji, že se budu více věnovat firmě a rodině a tyto okruhové závody pro rok 2009 přerušíme a pojedeme jen kopce.

 SVC Náchod Motorsport - Martin Černý

 
 
Fotogalerie:   Střípky z Masarykova okruhu 2009©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose