www.car.cz
 

Passer favoritem MMČR na okruzích v divizi 3?
     22.5.2009 20:54 - tisková zpráva


Máme za sebou druhý závodní víkend Mezinárodního Mistrovství České Republiky DIVIZE 3 - Národní Formule 1400, který přinesl další double pro Zbyňka Passera a chomutovský tým Chabr Motorsport klub v AČR. Po čtyřech odjetých závodech, je více než jasné, že Zbyněk Passer a jeho formule Van Diemen RF-02 poháněna motorem Kawasaki, toho letos svým soupeřům příliš nedovolí.

Po dalších dvou vítězstvích je na Passerově kontě již 80 bodů, což je o rovných 20 bodů více, než má druhý v pořadí David Palmi (Palmi Motorsport). David Palmi, který v Mostě startoval kvůli "zapomenuté" registraci pod hlavičkou týmu Ing. Františka Loukoty, vybojoval stejně jako v Brně dvě druhá místa a svůj bodový účet rozmnožil o dalších 30 bodů.

Sobotním čtvrtým a nedělním třetím místem, si upevnil třetí příčku v tabulce průběžného hodnocení západočech Ondřej Loukota, startující stejně jako vedoucí duo s formulí Van Diemen v červenobílých barvách týmu svého otce - Ing. Františka Loukoty.

Po Brně čtvrtý Jakub Klášterka (Křenek Motorsport) se o uplynulém víkendu účastnil víkendového závodů Formula Academy ve francouzském Pau a při nulovém zisku bodů v MMČR jej v tabulce přeskočili Tadeáš Spěváček a bratři Kašpárkové, kteří sedlají Formule s motory BMW. Přesněji, na čtvrtou příčku poskočil Tomáš Kašpárek (Mičánek Motorsport PZ Inntal), který si v průběhu víkendu ve výsledcích prohodil umístění s Ondřejem Loukotou, tedy zatímco v neděli si dojel pro bramborovou "placku", tak o den dříve se mohl na pódiu radovat z místa třetího. Další dva jmenovaní, tedy Tadeáš Spěváček (AMK Rokycany v AČR) a Jan Kašpárek (AK ECCE HOMO Šternberk), pokračují v nevídané shodě - zatím co po Brně měli oba na svém kontě deset bodů, tak po víkendu v Mostě jich mají oba shodně 18. A aby těch shod nebylo málo, tak oba ke svým 8 bodům přišli naprosto stejným způsobem, jen v obráceném gardu - sobota: Jan Kašpárek - 5. místo / Tadeáš Spěváček - DNF. Neděle: Tadeáš Spěváček - 5. místo / Jan Kašpárek DNF. Tadeáš Spěváček, který startuje s formulí ŠKODA F99, si v neděli dojel nejen pro 5. místo v DIVIZI 3, ale především také pro 3. místo v hodnocení Národní Formule 1400.

Osmé místo v tabulce průběžného hodnocení DIVIZE 3 pak i nadále patří Tomáši Chabrovi mladšímu (Chabr Motorsport Klub v AČR), který si v sobotním závodě dojel pro 6. místo celkově a pro třetí místo v hodnocení NF 1400. Nedělní závod měl pak Chabr junior rozjet rovněž skvěle a až do osmého kola vše nasvědčovalo tomu, že se blíží další bodový zisk. V devátém kole, po průjezd pod obloukem Matador však Tomáš "lehce" chyboval, šel do smyku a po té co mu zhasnul motor, musel ze závodu odstoupit.

Na diváky v Mostě pak čekala "premiérová" generační obměna a to když do bojů v DIVIZI 3, poprvé zasáhla Michaela Lešinská (VŽ-91/ASK Formule Havířov), dcera dvojnásobného mistra republiky - Igora Lešinského. Michaela z důvodu příprav na přijímací zkoušky vynechala úvodní brněnský podnik a tak si svou ostrou závodní premiéru odbyla až tento víkend v Mostě. A premiéra to byla vskutku zdařilá. V tvrdé konkurenci zkušenějších jezdců, se jí podařilo dokončit oba závody a získaných 10 bodů za šesté a sedmé místo ji zařadilo na 9-té místo v tabulce průběžného hodnocení. Ještě by se snad patřilo dodat, že přijímačky na Havířovském gymnáziu dopadly pro Michaelu úspěšně a důvod ke gratulaci je tak dvojnásobný!

 Pavel Pokorný v Mostě nestartoval a na jeho bodovém kontě jsou tak stále "pouhé" 3 body z Brna.

V průběžném hodnocení Národní Formule 1400 si pak své vedení upevnil David Palmi (80b) před Ondřejem Loukotou (60b). Na třetí příčku se pak přes Jakuba Klášterku vyhoupnul Tadeáš Spěváček, který má bodů 30.

Další bitvu o mistrovské body spolu jezdci svedou již za tři týdny. Stane se tak opět na mosteckém Autodromu, kde se o víkendu 5. - 7. června uskuteční CIK - FIA European Championship.

Pořadí DIVIZE 3 po dvou závodních víkendech

1. Passer Zbyněk 80
2. Palmi David 60
3. Loukota Ondřej 42
4. Kašpárek Tomáš 34
5-6. Spěváček Tadeáš 18
5-6. Kašpárek Jan 18
7. Klášterka Jakub 16
8. Chabr Tomáš jun. 14
9. Michaela Lešinská 10
10. Pokorný Pavel 3

Pořadí DIVIZE 3 - NF 1400 po dvou závodních víkendech

1. Palmi David 80
2. Loukota Ondřej 60
3. Spěváček Tadeáš 30
4. Klášterka Jakub 24
5. Chabr Tomáš jun. 22
6. Michaela Lešinská 20
7. Pokorný Pavel 8

J.Hora NF.1400.cz replica uhren


 
 
Fotogalerie:   Šenkýř Motorsport a CarDo Racing v Mostě©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose