www.car.cz
 

Milan Svoboda Czech National Team stříbrný v závodech FIA EUROPEAN HILL CLIMB CHAMPIONSHIP
     26.5.2009 15:16 - tisková zpráva


Španělský pořadatel si trochu zahrál na nervy s jezdci, kdy první jízdy začínaly až v odpoledních hodinách a poslední ze třech byla 1. závodní. Po odjetí 2. tréninku to vypadalo, že poslední jízda se pojede za tmy. Nakonec se tato závodní jízda odjela sice za světla, ale za deště na extrémně klouzavém povrchu. Nepřesnější výraz o přilnavosti si Milan přečetl v SMS od Vaška Janíka, který startoval několik minut před ním : „Prší, klouže to jak sviňa….“
„Po projetí cílem jsem měl pocit, že se mi tato jízda moc nepovedla, nechytil jsem ten správný rytmus a jel v některých partiích zbytečně opatrně“ říká Milan. I tak z toho bylo krásné 3. místo.

Pořadí po 1. závodní jízdě : Faggioli, Napione, Svoboda, Krámský, Szacz, Bormolini,….


2. jízda se startovala v neděli po obědě. Od rána svítilo slunce, mírně se oteplilo a trať začala osychat. V tréninku bylo velké dilema, jaké pneumatiky použít. Dole bylo sucho, nahoře mokro. Náš tým zvolil nevyzkoušené pneumatiky tzv. media, jemně nařezaný slick.

Milanovi se podařilo zajet 3.čas a pocitově se mu chování vozu líbilo, proto se rozhodl na těchto pneumatikách jet i druhou závodní jízdu, kterou Milan popisuje takto : „Věděl jsem, že musím být velmi rychlý, pokud chci udržet alespoň 3. místo, jelikož jsem neměl výrazný náskok nad mými soupeři. Povedl se mi start i celá první velmi rychlá partie trati, přesně jsem se trefil do retardéru a tam mě to začalo bavit. Získal jsem ten správný rytmus a podařilo se mi jej udržet až do cíle.

Pohledem na časomíru se byl velmi potěšen, čas který se na ní zobrazil byl skvělý. Pak jsem jen sledoval, jak naskakovali časy soupeřů. Bylo to velmi napínavé až do konce, jelikož Renzo Napione byl přede mnou o necelé 4 sec po první jízdě a já byl před ním cca o 4 sec v jízdě druhé. Renzo se marně snažil dopočítat výsledku. Já byl v klidu, jelikož jsem věděl, že jsem nejhůř 3. což byl pro mne super výsledek. Nakonec se na monitoru objevilo konečné absolutní pořadí a moje jméno na 2. místě…..“

Výsledky závodu: Faggioli, Svoboda, Napione, Bormolini, Palacio, Szacz, Krámský

2. místo v absolutním pořadí a tím i ve skupině E2 SS zařadilo Milana Svobodu na 4.místo v celkovém hodnocení ME po třech závodech, kde je pořadí následující :
1.Bormolini, 2. Faggioli, 3. Napione, 4. Svoboda, 5. Krámský, 6. Szacz,…

Další závod ME se jede 6. a 7. 6. 2009 Ecce Homo Šternberk, v týdnu před ním 30. a 31.5 se tým JSC racing zúčastní závodu MMČR v Ústí nad Orlicí a to v kompletní sestavě včetně Edity Práškové a Jaroslava Práška.

Odkazy:
http://www.fotomotor.es/es/competicion/clasificacion/232
http://www.dovrchu.cz/PopupResults.asp?id=9221b5bc-564a-49e9-bba6-72b3db15482a
http://www.fia.com/en-GB/sport/championships/Pages/hill_champ.aspx

PR


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2009 - KW Berg Trophy objektivem Milana Spurného, www.disty.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose