www.car.cz
 

Brněnský závodník Jirka Volf nepověsil závodní volant na hřebíček, ale ...
     28.5.2009 12:11 - tisková zpráva


Brněnský závodník Jirka Volf se po několikaměsíční pauze připomíná

Jiří Volf2, team APID – sezóna 2009

tisková zpráva posádky Jiří Volf – Jiří Volf

Uběhlo několik měsíců, kdy jsme naposledy viděli Jirku Volfa za volantem Mitsubishi Evo IX. Přesto je Jiří Volf a zlínský team APID, který vozidlo provozuje dále aktivní na závodech rallye i mimo ně. V programu 2009 jsou eventy pro VIP partnery, program SAFETY vůz, MMČR, pronájmy EVO IX. Jaké jsou aktuální informace teamu Vám přinášíme v tiskové zprávě.

Jirko, jaká je vaše současná situace?: „Určitě jsem nepověsil zavodní kariéru na hřebíček. Současná ekonomická situace mě donutila k několika změnám plánu, hlavně těch závodních. Naše konkurence i dodavatelé propouští zaměstnance a my musíme hledat cesty jak přežít. Protože jsem zodpovědný za několik firem musel jsem se tomu přizpůsobit i osobně (resp. závodně). Budgety našich sponzorů nezůstaly imunní vůči krizi a tak jsme vynechali počátek sezóny. Současně tomu napomohla i operace Jirky Volfa – spolujezdce a jeho několika týdenní léčení. Já sám ještě musím podstoupit „skalpel“, protože stavebnice „MERKUR“ kterou mám v páteři po nehodě 2008 musí ven pravděpodobně hned po Hustopečích.

Ale jsme aktivní jinak: pořádáme reklamní eventy pro naše partnery na uzavřených tratích, absolvujeme společně s AJR (ASOCIACÍ JEZDCŮ RALLY) projekt „KONTROLY BEZPEČNOSTI DIVÁKŮ“ jako Safety car, protože máme zájem na tom, aby podobné tragédie, jako v Praze a na Valašce se již neopakovaly. Současně plánujeme starty Jirky Skuly v mém EVO IX na sprintech 2009, které startují již o tomto víkendu v Telči.“ vysvětluje Jiří Volf.

FOTO SAFETY CAR

Jirko, jaké jsou vaše plány pro sezonu 2009? : „Jednou prioritou je sprintový seriál a projekt Jiřího Skuly v rally. Jde o mladý talent, kterého znáte z okruhového mistrovství GT a motokár. Považujeme za kompliment, že jeho manager oslovil právě nás a našeho partnera MEDIASPORT.CZ s projektem, který má připravit Jirku v letošní sezoně sprintů 2009. Vzhledem k jeho okruhovým plánům do budoucna jde hlavně o přípravu ze strany kondice, zkušeností a vyježděnosti. Velice profesionálně k věci přistupují všichni zainteresovaní. Jirka absolvoval již testy s EVO IX, získává rady a informace jak ode mne, tak od Jirky Volfa spolujezdce, který ho bude navigovat. Část rallye Krumlov se mnou absolvoval jako pasažér ve voze předjezdce a jeho prvním startem bude již zmiňovaná víkendová rallye Telč. Kondiční přípravu zajišťuje špičkový profesionál. Mimo jiné, design jeho vozu se mě osobně velmi libí.“ vysvětluje Jiří Volf.

FOTO DESIGN EVO IX

Co tvoje starty 2009? : „Já mám v plánu Hustopeče, Barumku, Příbram, Setkání mistrů a Prahu, na Bohemku nemáme bohužel zatím rozpočet, takže se uvidí. Zbytek sezóny bude spíše o reklamní a eventové spolupráci, než honbou za výsledkem. Cílem je dojíždět soutěže na slušných pozicích a pravidelně bodovat. Nejraději bych si rally jen užíval, jako když jsem začínal závodit s WRC, kdy jsem zpočátku závodil a reprezentoval sponzory bez tlaku na výsledek. Ono to pak vždy nějak vyšlo na slušné umístění:-)“ vtipkuje spolujezdec Jirka Volf.

FOTO EVO IX 2009


„Celý team vedený Mirkem Jandíkem se právě vrátil z Krumlova, kde APID zajišťoval start Jana Jelínka s EVO IX a Jirka dohlížel na bezpečnost při rallye, paralelně k tomu probíhala velká repase Jirkova EVO IX od tlumičů až po převodovku. Toto vozidlo samotné mohli fanoušci vidět v AVION Shopping Parku Brno na víkendové AUTOSHOW 2009.“ doplňuje Jirka Volf.

FOTO EVO IX AVION PARK BRNO

Těšíme se na zbytek sezony a velice rádi Vás uvidíme nejen na závodech, ale i na akcích našeho teamu, o kterých vás budeme průběžně informovat!

VOLF MEDIA SERVICE
www.volfjirka.cz  


 
 
Fotogalerie:   Rally Český Krumlov 2009 - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose