www.car.cz
 

KIA – česká premiéra „českého“ modelu
     29.5.2009 18:20 - tisková zpráva


Čtyřmetrové MPV s prosklenou střechou je dlouhé 4 035 mm, vysoké 1 600 mm a široké 1 760 mm. Takto pojatý automobil se zařadí po bok stále velmi atraktivnímu modelu Soul. Kia Soul je typickým představitelem stále modernější skupiny tzv. crossoverů, jež spojují vlastnosti zcela rozdílných skupin automobilů. Délkou 4,1 metru tento vůz překonává běžné městské automobily, což platí také o výšce.

Právě vyšší poloha sedadel je zárukou vynikajícího výhledu z vozu. Soul působí nesmírně robustním dojmem, takže na někoho může zapůsobit rovněž jako kompaktní SUV. Silnou stránkou modelu Soul je bohatá bezpečnostní výbava, obsažená již v základní ceně. Automobil nižší střední třídy Kia cee’d vzal svůj segment útokem. Kia tento model navrhla zcela podle vkusu evropských zákazníků. Kromě klasického pětidveřového hatchbacku tento model nabízí také ve sportovnější třídveřové verzi pro_cee’d, či jako kombi. V expozici Kia bude dále k vidění kompletní aktuální modelová nabídka vozů Kia, včetně oblíbených vozů 4x4 Sportage a Sorento.

Hyundai s kompletní nabídkou

Také automobilka Hyundai se bude prezentovat kompletní nabídkou na našem trhu. Kromě oblíbených vozů i30 a také kompletních řad automobilů spadajících do kategorie SUV, se představí rovněž modelová řada i20. Vozy značky Hyundai, řadící se do segmentu malých vozů, měly v České republice vždy poměrně značný úspěch. Po modelu Getz přišel na trh typ i20, který se snaží oslovit nejen atraktivnějším vzhledem, ale také větším a lépe zpracovaným interiérem. Automobil se zatím prodává pouze s pětidveřovou karoserií, ale má již také sportovněji laděnou třídveřovou verzi. Hyundai i30 CW je zajímavým vozem kombi nižší střední třídy. Ve srovnání se svým pětidveřovým výchozím modelem má o 5 centimetrů prodloužený rozvor, který zcela logicky významně zvětšuje jeho přepravní schopnosti. Základní objem zavazadlového prostoru činí 415 l.

V nabídce najdeme dva zážehové motory, které doplňují turbodiesely s trojicí úrovní výkonů. Vrcholným modelem vozů Hyundai v segmentu SUV je ix55. Vyznačuje se prostorným interiérem pro sedm cestujících se třetí řadou sedadel sklopnou do podlahy zavazadlového prostoru. Uvnitř tento vůz nabízí vysokou míru komfortu, která je dána i bohatou výbavou obsaženou v ceně. K pohonu je připraven třílitrový turbodiesel se šesti válci, který disponuje největším výkonem 240 k. Samozřejmostí je také samočinná převodovka a pohon všech kol.

Renault s novým Méganem

Také francouzské automobily Renault se v Brně představí v celé šíři své nabídky. V expozici najdeme především novou generaci vozů Mégane. Tato již třetí generace nabízí opět radikální změnu designu. Na rozdíl od svého posledního předchůdce již neprovokuje kontroverzními tvary zádě a stylisticky se hlásí k větší Laguně.

Automobil vychází z platformy Nissanu Qashqai, čímž získal například tužší a stabilnější pomocný rám přední nápravy a vylepšeno bylo také řízení. Nový Mégane je dlouhý 4,30 m a rozvor má hodnotu 2,64 m. Zavazadlový prostor se dostal na hodnotu 372 litrů. Renault se rozhodl zdůraznit odlišnost třídveřových a pětidveřových hatchbacků kromě designu i novým jménem. Třídveřová varianta tak získala označení jako Mégane Coupé. Vůz má standardně snížený podvozek o 12 mm ve srovnání s pětidveřovou verzí. Lákadlem pak je dynamický a originální tvar karosérie. Nabídka motorů je shodná s pětidveřovou verzí. Třetí karosářskou variantou pak je Mégane Grandtour. Nové kombi narostlo do délky na 4 558, zvětšen byl také rozvor na 2 702 mm.

Grandtour skrývá zavazadlový prostor o objemu 524 l, při sklopení zadních sedadel je k dispozici až 1 595 l. Změn se také dočkal průkopník třídy kompaktních MPV a Renault tak nabízí rovněž zcela nový model Scénic. Již třetí generace „krátkého“ Scénicu měří na délku 4,34 m, delší verze Grand je o 22 cm delší. Základní hodnota objemu zavazadlového prostoru je 522 litrů u krátké varianty, dlouhé verze disponují 752, resp. 702 l (u sedmimístné verze). Celkový objem všech odkládacích schránek ve voze je 92 litrů. Zajímavostí jsou také tři dvanáctivoltové zásuvky – jedna vpředu na středové konzole, další pro cestující ve druhé řadě a třetí v zavazadelníku. Také Renault Clio prošlo celkovou modernizací, která je poznat na první pohled podle odlišně tvarovaného předního nárazníku. Změn se ale u této modelové řady událo mnohem více, a tak má tento sympatický Renault stále co nabídnout.

Clio s bohatou výbavou se dodává s jedním ze čtveřice zážehových a trojice vznětových motorů. Připočteme-li k tomu třídveřovou i pětidveřovou karoserii, je zřejmé, že je opravdu z čeho vybírat. Modernizace celé modelové řady Clio se samozřejmě dotkla také jeho nejvýkonnější verze z produkce sportovního oddělení značky Renault.

Základní charakteristiky vozu Renault Clio RS zůstaly zachovány, jen motor posílil na celkových 201 koní. Přepracováním prošel vzhled tohoto modelu, pro nějž je charakteristická zejména vlnka ve spodní části předního nárazníku. Renault Kangoo BeBop je zvláštní verzí užitkového Renaultu Kangoo. Verze BeBop vychází samozřejmě z nové generace modelu Kangoo, ale ubyl mu druhý pár dveří a délka se také zkrátila na 3,87 m, má zvětšenou světlou výšku a upravený vzhled. Díky tomu vznikl zcela nový automobil, který ve svém pojetí vlastně nemá přímého konkurenta. Je totiž možné, považovat jej za malý stylový automobil do města, ale také za praktické auto pro aktivní trávení volného času. Originálně řešená zadní část nabízí dvojici sedadel, nad nimiž je možné vyklopit střechu.

AUTOSALON BRNO 2009

Pro veřejnost otevřen od soboty 6. 6. 2009 do čtvrtka 11. 6. 2009 (denně od 9.00 do 18.00 h, poslední den pouze do 17.00 h.)

Pátek 5. 6. 2009 je určen pro novináře a odborníky.

V pátek 5. 6. 2009 bude od 18.00 do 23.00 h otevřen areál pro širokou veřejnost v rámci programu Autosalon Night.

Další informace na www.autosalon.cz


 
 
Fotogalerie:   Víkend plný spáleného benzínu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose