www.car.cz
 

Audi R8, dotek rychlosti pro VIP hosty stáje BRT
     30.5.2009 10:52 - tisková zpráva


Je obecně známo, že Bohemia Racing Team disponuje kromě ostrých závodních speciálů Audi A4 DTM také promo automobilem Audi R8 v týmových barvách.  Vůz bývá vystaven v týmovém zázemí a po vzoru velkých závodních sérií slouží mimo jiné k pořádání taxi jízd pro V.I.P. hosty, v nichž auto pilotují týmoví jezdci. Tato aktivita se vždy setkává s velikým ohlasem partnerů týmu a nechává v nich skutečně nezapomenutelné vzpomínky.

Vůz dal týmu k dispozici oficiální dovozce vozů Audi, společnost Import Volkswagen Group, přesně pro tyto účely a dělá značce Audi skutečně výbornou reklamu. Byť jde o sériové provedení motoru, pro účel taxi jízd se vždy opatří závodním obutím z měkké směsi a to pilotům dovoluje skutečnou jízdu na hraně. „Myslíme si, že našim váženým hostům dopřáváme skutečně velikou porci adrenalinu. A musím prozradit, že to přináší radost nejenom jim, ale i našim jezdcům. Ti se vyloženě královsky baví především nad reakcemi svých pasažérů,“ řekl manažer BRT Petr Najman.

Pro piloty je ostrá jízda se sériovou verzí Audi R8 zábavou i přesto, že úctyhodný výkon 420 koní a točivý moment 430 Nm pořád významně zaostává za skutečně ostrým závodním speciálem z DTM. I tak jde ale pro hosty určitě o veliký zážitek. Vidlicový osmiválec o objemu 4,2 litru, umístěný před zadní nápravou a pohon všech čtyř kol zkrátka nabízí jízdu, na kterou není možné zapomenout. Není asi nutné zdůrazňovat, že zrychlení z nuly na 100 km/h svede atraktivní sportovní vůz za něco málo přes 4 sekundy.

„Něco podobného jsem si skutečně nedokázal ani představit,“ svěřil se v Mostě v neděli 17. května jeden z pasažérů po vystoupení z auta.  „Je poznat, že pan Terting má řízení takového auta v ruce. Akcelerace, boční přetížení, brzdy, to je prostě neuvěřitelné. Právě to brždění mě fascinovalo asi nejvíc. Před každou zatáčkou jsem si říkal – no tak už, už, už! Ale německý pilot dupl na pedál opravdu až na poslední chvíli. Zatáčkami vedl auto v řízeném jemném driftu, který měl naprosto viditelně pod kontrolou. Když jsme se vrátili do boxů, opravdu upřímně jsem mu děkoval. Takový adrenalinový zážitek už asi nikdy neprožiju,“ dodal host.
Bohemia Racing Team plánuje podobné taxi jízdy pořádat i během všech následujících závodů, kterých se bude ve zbytku sezóny účastnit. Následující podnik proběhne už za dva týdny na Autodromu Most.

TZ BRT


 
 
Fotogalerie:   Škoda Octavia Cup v Mostě - jaro 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose