www.car.cz
 

Kaufmann na Nordschleife po kolizi nedokončil
     30.5.2009 13:05 - Vladimír Rožánek


Legendární trať a vynikající piloti, to vše je předpoklad pro zajímavé výsledky. Nejinak tomu bylo při 24 hodin na Nordschleife, neboli severní smyčce Nürnburgringu, kde se jel 24 hodinový závod. Toho se zúčastnil také Wolfgang Kaufmann z Německa, jehož jméno znají příznivci motorsportu z našich okruhových závodů. Při nedávném startu v Brně si z nich odvezl i cenný pohár.

Kaufmann startoval na VW Scirocco GT24. Posádku spolu s ním tvořili ještě bývalý světový šampión v rallye Španěl Carlos Sainz, německý vícemistr z rallye Dieter Depping a Francouz Simon. Posádka se zpočátku dobře držela na druhém místě ve své kategorii, až do doby, než se udála jedna velmi nepříjemná situace. Sny o dobrém umístění se velmi rychle rozplynuly.

Wolfgang Kaufmann nám celou situaci popsal.. Jel jsem zhruba 200km/h do místa zvané Pflanzgarten a tam jsem nečekaně dojel velmi pomalu jedoucí BMW, kterému jsem se již nemohl vyhnout a došlo ke srážce. Děkuji andělům strážným, kteří nademnou stáli a z auta jsem vylezl nezraněný. Chci poděkovat VW motorsportu za šanci zúčastnit se tohoto závodu v tak profesionálním týmu, jakým VW motorsportu beze sporu je.

Po závodu se pak jezdec setkával s diváky, kteří ač pocházeli i například z Ruska, či Japonska, viděli co se na trati stalo, a ptali se, zda zůstal i po havárii v pořádku, čehož si jezdec velmi váží.


Vláďa Rožánek



 
 
Fotogalerie:   Víkend plný spáleného benzínu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose