www.car.cz
 

Jakub Smrž v anglickém Donington Parku pro začátek těsně za patnáctkou
     tisková zpráva


V anglickém parku: První kvalifikační jízda přinesla Kubovi 16. pozici provizorního roštu   
 
Donington Park a okolní travnaté louky britského království hostí týden po německém Sachsenringu další podnik MotoGP seriálu. Jakub Smrž povzbuzen výsledkem z minulého týdne hned v úvodním volném tréninku zlepšil svůj loňský čas o jednu vteřinu. Nový asfaltový povrch britského závodiště zjevně českému jezdci vyhovuje, neboť další zlepšení přinesla i odpolední kvalifikace, do které Jakub vyrazil o pár minut později než ostatní soupeři. Nijak se to na jeho výkonu neodrazilo, když si v první kvalifikaci vyjel 16. pozici se ztrátou pouhých 1, 849 na prvního De Angelise. Časové rozestupy mezi jezdci jsou znova velice těsně a tak zítřejší kvalifikace slibuje zajímavou podívanou.          
 
Jakub Smrž: Nový povrch na celé trati mi od začátku vyhovoval velice rychle jsem se ve volném tréninku dostal do dobrého tempa a pohyboval jsem se kolem 15. místa. Měl jsem trošku problémy s předním pérováním, což se nám nepodařilo vyřešit a nakonec z toho bylo 17. místo a čas o vteřinu rychlejší než loni. Do kvalifikace jsme udělali nějaké změny v převodovce a na vidlicích a oboje bylo mnohem lepší.
 
Od začátku jsem začal zajíždět docela rychlé časy a po první zastávce v boxu jsem zajel svoje nejrychlejší kolo. Na posledních deset minut jsme ještě dali novou zadní gumu, ale hodně zesílil vítr a na trati bylo dost lidí, takže se mi zrychlit nepodařilo. S dnešním dnem jsem velice spokojený a snad vydrží počasí na zítra.“.
 
 
 
Pořadí po 1. kvalifikaci:
1  Alex DE ANGELIS      APRILIA     1.33,336
2  Toni ELIAS                  HONDA      1.33,490       
3   Randy DE PUNIET     APRILIA     1.33,498
4   Daniel PEDROSA      HONDA       1.33,558
5   Sebastian PORTO     APRILIA     1.33,670 
 
 
….
16  Jakub SMRŽ             HONDA       1.35,185  / - 1,849/          
 
 
tisk info
MPAFoto.com 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose