www.car.cz
 

Tomáš Kostka v německém DTM opět skvěle!! V kvalifikaci jedenáctý!!!
     30.5.2009 23:26 - tisková zpráva


KOSTKA ZÍSKAL NA LAUSITZRINGU JEDENÁCTÉ MÍSTO NA STARTU

Lausitz, 30.5. 2009

Neuvěřitelné se stalo skutkem. Tomáš Kostka při svém druhém vystoupení v německém DTM zajel skvěle kvalifikaci a získal jedenáctou příčku na startu. Po osmnáctém místě z dopoledního volného tréninku si tak na vodě významně polepšil a v neděli ho čeká druhý velký závod.

Náladu v týmu KOLLES Futurecom – BRT poněkud zkalila dopolední nehoda Kostkova kolegy Johannese Seidlitze, který po smyku tvrdě atakoval svodidla a vůz poškodil tak, že pro něj závodní víkend skončil. Jezdec naštěstí vyvázl bez zranění. Ve volné jízdě Kostka obsadil osmnáctou pozici, protože se podle svých slov nemohl srovnat s nastavením vozu. „Použili jsme nastavení z loňska a to mi upřímně řečeno moc nevyhovovalo. Jelo se ještě na suchu, ale odpoledne na vodě už to bylo mnohem lepší,“ řekl Tomáš. Prozradil, že skvělého výsledku spolu s dalším týmovým kolegou Christianem Bakkerudem dosáhli především díky dobře zvolené strategii v kvalifikaci.

„Vystartovali jsme totiž z boxů okamžitě po zhasnutí červené a ještě než se pořádně rozpršelo, stačili jsme najet takové časy, že jsme se dostali do druhého kola kvalifikace. To bylo klíčové,“ dodal.
Mokrá trať na EuroSpeedway Lausitzring tak přinesla i několik překvapení v podobě šampiónů zvučných jmen, kteří budou v neděli startovat až za Kostkou. „Je fakt, že během závodu se tu asi budou dít věci. V kvalifikaci byli nakonec pomalejší Kristensen, Tomczyk, Jarvis i Prémat. Schumacherovi zase odešel motor a tak bude startovat úplně zezadu.

Tihle všichni mají letošní auta a poženou se dopředu. To abych měl oči úplně všude. Otázkou taky je, jaké bude nakonec počasí. Ta trať je tu velice specifická. Její povrch je hodně hladký a klouže i za sucha. Na vodě je pak grip úplně na nule a je strašně těžké auto s takovou přemírou výkonu vůbec udržet na trati. S výsledkem kvalifikace jsme každopádně spokojení. Ráno nás každopádně ještě čeká strategická porada u Audi a pak už to bude vyloženě na nás. Obavy ze závodu nemám, cítím zase hlavně zodpovědnost a pochopitelně se těším,“ uzavřel sobotní dění Tomáš Kostka.


Nedělní hodinový závod startuje tradičně ve 14:00 hodin a přenášet jej bude živě německá televize Das Erste (ARD), DSF, ale například také česká kabelová a satelitní stanice Sport 5.




PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní Most 2009, následky havarie Lamborghini při 3hodinovce, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose