www.car.cz
 

Seznam přihlášených Agrotec Mogul rallye Hustopeče těsně před uzávěrkou. Kresta nechybí.
     2.6.2009 15:18 - tisková zpráva


Roman Kresta nechybí v seznamu přihlášených

O dnešní půlnoci se uzavře startovní listina čtvrtého závodu Mediasport MMČR Agrotec Mogul rally Hustopeče, který se uskuteční 12. - 13. června 2009. V provizorním seznamu přihlášek nechybí ani lídři šampionátu Roman Kresta s Petrem Grossem a vozem Peugeot 207 Super 2000.

Roman Kresta patřil už loni k největším favoritům na celkové vítězství, ale nakonec se musel sklonit před Vaškem Pechem. Do letošního ročníku hustopečské soutěže však nastupuje v jiné situaci. Nejen díky speciálu Peugeot 207 Super 2000, se kterým brázdí české tratě, ale také díky šestadvacetibodovému náskoku v čele českého šampionátu právě před obhájcem loňského vítězství.

„Hustopečská soutěž jednoznačně patří do českého šampionátu. Trať je hodně specifická, místy se jede po šotolině. Jestli nebude foukat, může se tam držet prach. Pokud zaprší, bude to trošku jako na rallykrose. Ale doufám, že nás tyto chmurné předpovědi nepostihnou. Ale z loňska vím, že s tím byly problémy,“ přiznává Roman Kresta, jenž byl za Asociaci jezdců dlouho v předstihu soutěže na jedné zkoušce překontrolovat umístění retardérů.

Letošní česká jednička velkého „mistráku“ však není úplným zastáncem nočního závodění.
„Nemám s jízdou v noci zásadní problém a s Petrem budeme stoprocentně připraveni. Ale očekávám, že se to odrazí na počtu fanoušků kolem tratí a spíše přijdou až v sobotu. A to je podle mě škoda. Byl bych raději, kdyby se po tmě odjely dvě tři rychlostky, jak je tomu třeba na Valašce nebo v Českém Krumlově. Ale tady se startuje hodně pozdě a poslední zkouška se pojede hodně po půlnoci. Ale je to fakt, kterému se musí každý přizpůsobit,“ uvedl jezdec Mogul Racing Teamu.

Roman Kresta s Petrem Grossem budou mít ve startovní listině Agrotec Mogul rally Hustopeče startovní číslo 1.

Více informací k V. AGROTEC MOGUL rally Hustopeče naleznete na oficiální stránce soutěže www.agrotecautoklub.cz. V blízké době vám nabídneme aktuální divácká místa letošního ročníku.


V. AGROTEC MOGUL rally Hustopeče
Tiskový servis


 
 
Fotogalerie:   Rally Český Krumlov 2009 - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose