www.car.cz
 

Evropský šampionát rychlých motokár obohatí MMČR na okruzích v Mostě
     2.6.2009 18:40 - Vladimír Rožánek


Letošní okruhová sezóna se představila na úvod v Brně a nyní se pojede již druhý závodní víkend v Mostě. Kromě okapotovaných motokár uvidíme znovu divizi 3 a 4. Hlavně divize 4 má zajímavý nádech. Vytrvalostní závod se koná opět v sobotu, ovšem sprint závody se pojedou v Mostě hned dva. První z nich v pátek a druhý se připomene v nedělním odpoledni. Motokáry pojedou jednu jízdu v sobotu a druhou v neděli. Zabodovat chce i Čech Michal Barták.

Do divize 3 se přihlásilo celkem 12 jezdců a Michaela Lešínká, jako jediná zástupkyně něžného pohlaví. Mezi zajímavosti této divize formulových vozů do 1400ccm3 patří i fakt, že na nás čekají novinky. Startoval by měl Michal Sumec ze Slovenska na Fortechu AFR 2008 z týmu Auto Fellner Racing, či Michal Procházka na MX 1-11 s motorem Suzuki. K favoritům patří především Zbyněk Passer na Van Diemenu RF02 Kawasaki, který prozatím vede. Znovu vyrazí s Autolou 1/04 E také Pavel Langer.

Divize 4 přinesla v Mostě pěknou podívanou a několik strkanců, které okořenily vytrvalostní klání. V hlavní klasifikaci nad 3500ccm3 očekáváme souboj Mercedesů DTM s Audi A4 DTM týmu BRT, které si do Mostu pozvalo i Dána Bakkeruda a Jána Daniše ze Slovenska. V Mercedesech pojedou Charouz, Enge a Mücke. Startují obě Ferrari 360, jak tým MenX, tak i Ed Hardy. Zopakovat svůj úspěch z Brna přijede i rodina Talkanitsova, která znovu přiveze Corvette C5-R LMGT, což je vlastně vůz, který startoval v Le Mans sérii. Po brněnském nevydařeném klání s Ferrari 575 se přihlásil do Mostu i vůz Pagani Zonda V12 GT s posádkou Herbeck-Vorba. Kromě několika vozů Porsche z Německa, Rakouska a Švýcarska přiveze Porsche 997 GT3 Cup i dvojice Kubišta-Forman.  Těm chce konkurovat i Ortlieb se Sagmeisterem nebo Peham s Cvörniekem na Porsche 997 GT3 Cup.

 V kubatůře do 3500ccm3 můžeme očekávat velmi tvrdý boj. Šenkýř Motorsport po druhém místě v předchozím závodu nasadí opět dvě auta a svůj pěkný výsledek se pokusí zopakovat domácí pilot Michal Dolák na BMW M3 GTR.  Konkurence se ale bude také snažit. Hlavně dvojice Mičánek-Jerman s Porsche 997 GT3 si na zlato brousí zuby. Ovšem zájem o body mají i stáje K&K Racing, či Duck Racing a na mosteckou dráhu přijede ukázat své jezdecké umění i dvojice Válek-Vaňkát. Ve dvoulitrech opět očekáváme souboj týmů IP Racing Shop vs. Tech Future,ale přiložit mohou i Ciest la Vie, nebo Foukalové s Hondou S2000.

Ve sprintu do 2000ccm3 nás čeká boj 17-ti jezdců.  Velkého favorita hledejme ve slovenském jezdci jménem Filip Sládečka, který s továrně postavenou Alfou Romeo 156 zatím zvítězil v obou jízdách v Brně a Mostu. Zdenko Pastva, pokud přijede, bude jeho velkým soupeřem, vlastní totiž podobný stroj. Další favority hledejme v Pláteníkovi na Fábii Sedan, či Kubištovi na Audi A4 ST. Zajímavý boj bývá k vidění uprostřed pole, kde opět uvidíme Pekaře, Ostaševského, či Michaela Petrův. Na start se postaví i slovenský Seat Leon nebo  Jiří Bažata a premiéra čeká na Uxu s Renaultem Clio.

Ve velkém sprintu nad 3500cm3 nás čeká celkem 21 jezdců.  Uvidíme, zda Michl opraví poškozený vůz Michl 0804 ze závodů v Ústí nad Orlicí. Robert Šenkýř postaví opět čtyři vozy BMW M3 GTR a na body by mohli pomýšlet třeba Vorba s Ferrari 575, nebo Lamborghini Gallardo Evo s Milanem Urbanem. Na oblíbeném okruhu v Mostě nebude chybět Slovák Milan Bezák s Porsche 911 GT3 a změřit síly s ostatními přijede i Švýcar Renz s Porsche 997 GT3 RSR. Ján Daniš pak s Audi A4 DTM změří své dovednosti s Janišem a Charouzem na Mercedesech DTM.

Podívaná nás čeká jistě zajímavá, ještě aby nám vyšlo počasí a můžete spolu s námi sledovat napínavé dění na autodromu v Mostě. Program závod začíná tentokrát již v pátek úvodními sprinty.

 

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Víkend plný spáleného benzínu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose