www.car.cz
 

Oficiálně: WRC a A8 pojedou na barumce na KONCI
     tisková zpráva


Mezinárodní automobilová federace FIA rozhodla, že vozy specifikace WRC a třídy A8 nemohou od roku 2004 bodovat v regionálních šampionátech FIA. Dlouho se hovořilo o zákazu startu těchto vozů, ale nakonec mohou startovat v těchto podnicích, ale nemohou v nich bodovat. Z devíti pořadatelů mistrovství Evropy se vozy World Rally Car objeví pouze při Barum rally Zlín v České republice. Mezinárodní mistrovství České republiky klasifikuje vozy třídy A8, a tak zlínští pořadatelé připustí automobily třídy A8 na start, nicméně pojedou v samostatné klasifikaci pouze v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky a bez nároku na evropské body.

„Budou startovat jako druhá skupina, v první skupině se představí účastníci mistrovství Evropy. Za posledním jezdcem mistrovství Evropy a touto skupinou bude pauza patnáct minut. Nicméně neznamená to, že se nebude nic dít. Dvanáct, deset, osm minut před prvním vozem třídy A8 pojedou předjezdci s označení 000, 00 a 0.

Diváci na rychlostních zkouškách se mohou snadno zorientovat a zaujmout včas bezpečné místo ke sledování průjezdu soutěžních automobilů. Samozřejmě, že předjezdci pojedou i před startovním polem evropského šampionátu. Počítáme s tím, že budeme mít dvě skupiny předjezdců,“ upřesnil Miloslav Regner, ředitel rally.

Barum rally Zlín v loňském roce vyhráli úřadující mistři České republiky Václav Pech, Petr Uhel na voze Ford Focus RS WRC. Letos však vítězství neobhájí, neboť celkovým vítězem čtyřiatřicátého ročníku zlínské rally bude vyhlášena a v historických análech se objeví posádka v hodnocení mistrovství Evropy. Ta získá velký putovní pohár, poháry za vítězství ve třídě a finanční prémii v hodnotě padesáti tisíc korun. Vítěze letošní barumky poznáme v neděli 29. srpna krátce před patnáctou hodinou na cílové rampě před zlínskou radnicí.


Roman ORDELT
Agentura ZLIN PRESS production


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose