www.car.cz
 

Jarní Most červnový : Mičánek s Jermanem dojeli opět druzí
     6.6.2009 23:00 - tisková zpráva


Po pátečním druhém místě ve sprintu obsadil na okruhu v Mostě Jiří Mičánek společně s Martinem Jermanem na voze Porsche 997 stejné místo i ve vytrvalostním závodě ve třídě do 3500 ccm a v absolutní klasifikaci byli šestí.V průběžném pořadí jsou Mičánek s Jermanem na prvním místě a v neděli se pokusí ve druhém sprinterském závodě Mičánek udržet své první místo. Smůlu měl Tomáš Kašpárek, který ve svém závodě v divizi 3 po havárii musel předčasně odstoupit.

Pět minut před startem se nad mosteckým okruhem snesla průtrž mračen. Lilo doslova jako z konve. Navzdory těžkým podmínkám odstartoval Mičánek skvěle. Postupně získal náskok až půldruhého kola před druhým v pořadí Robertem Šenkýřem. "Po vystřídání nám příliš nepomohl safety car, neboť soupeři v tomto okamžiku snížili ztrátu a postupně se dostal Šenkýř na první místo. V závěru jsme využili pravidlo o tom, že může jeden jezdec absolvovat maximálně 70 procent," uvedl šéf stáje Jiří Mičánek senior. V závěru zasedl za volant opět Mičánek junior, který druhé místo udržel.

V divizi 3 Tomáš Kašpárek neodstartoval nejlépe a zaváhání se snažil dohnat v prvním kole riskantní jízdou. "Chybí mu v tomto směru ještě zkušenosti. Přilétl do zatáčky tak rychle, že vrazil do Palmiho. Kašpárek při této srážce urazil špici, pohnul s rameny a poškodil přední nápravu. Špici bychom vyměnili, ovšem vzhledem k dalším závadám už nemohl pokračovat. Auto ale mechanici připraví přes noc na nedělní druhý závod," dodal Mičánek senior.

Sobotní závodní den v Mostě přinesl v lijáku hodně havárií. "Na rovině se v některých okamžicích na vodě nešlo rozjet, při čtyřce se protáčela kola," popsal situaci Jiří Mičánek junior. 

Jiří Pošvář


 
 
Fotogalerie:   Druhá tříhodinovka v Mostě 2009, foto Jirka Maršíček

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose