www.car.cz
 

Magnetem Audi na Autosalonu Brno sportovní krasavec o výkonu 340 koní
     8.6.2009 10:43 - tisková zpráva


Audi představuje sportovní stroj o výkonu 340 koní 

Automobilky IVG-Volkswagen, Audi a Seat si vedou za prvních pět měsíců letošního ročníku dobře, což je v rozporu s celkovou tendencí automobilového průmyslu. Zatímco trh ve světě poklesl přibližně o dvacet procent, u těchto značek je to pouze o devět procent. Dokonce prodaly o dvě procenta více vozidel než za stejné období minulého roku. Na této situaci se podílejí zejména osobní vozy VW a Seat. Řekl to na společné tiskové konferenci koncernu Volkswagen Rudolf Javurek, generální ředitel společnosti import VW Group.

„VW a Seat byly postiženy tím, že se dlouho v Česku otálelo se zavedením odpočtu N1,“ poznamenal Javurek. Současně pogratuloval společnosti Veletrhy Brno k dokončení nového pavilonu P, který podle něho snese srovnání s evropskými standardy.

„Audi jde v souladu s koncernovými značkami, oproti loňskému roku prodej zaznamenal nárůst o jedno procento,“ uvedl Petr Neústupný, vedoucí divize Audi. V pavilonu P byla představena řada novinek této značky, největším hitem letošního Autosalonu v expozici je nová varianta Audi R8 5.2 FSI quattro. Řadí se na špičku třídy vysokovýkonných sportovních vozů. Model R8 5.2 FSI quattro s desetiválcovým motorem o objemu 5,2 litru s největším výkonem 386 kW (525 k) a maximálním točivým momentem 530 N.m je zárukou strhujících jízdních zážitků.

Národní premiéru má v Brně vůz Audi TT RS, sportovní stroj s výkonem 340 koní a pětiválcovým motorem. Model TT RS má pod kapotou turbodmychadlem přeplňovaný motor o objemu 2,5 litru s přímým vstřikováním benzinu, jenž dosahuje největšího výkonu 250 kW (340 k) a maximálního točivého momentu 450 N.m. Kombinace tohoto motoru
s pohonem všech kol quattro a vyladěným podvozkem promění kompaktní kupé a roadstery Audi TT RS ve špičkové sportovní vozy.

 

BVV


 
 
Fotogalerie:   Autosalon Brno 2009 objektivem Viti Kígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose