www.car.cz
 

Mladíček Jakub Kornfeil v italské Vallelunze dojel dokonce zlatý !!
     9.6.2009 08:20 - tisková zpráva


Tentokráte vítězství O tom, že Jakub Kornfeil chytl po výsledku v Mugellu neuvěřitelnou formu, se mohli přesvědčit všichni, co viděli závod mezinárodního mistrovství Itálie ve Vallelunze. Na zcela neznámou trať přijel český mladíček ke svému dalšímu závodu italského mistráku, tak jak to mo pro letošní sezónu ve svém plánu.

Celý víkend probíhal v celku bez větších komplikací, až těsně před závodem v ranním warm upu shořela na Aprilii českého jezdce spojka. Mechanici tak měli před závodem opravdové terno. Nervozita byla umocněna navíc i tím, že v kvalifikacích obsadil Kubajz skvělé druhé místo, což byla pro nováčka velmi výhodná a tak trochu i překvapivá startovní pozice. Ještě více nervozity do mysli jezdců čekajících na odpolední závod stopětavacítek přinesl silný déšť, který se nad okruhem kousek od Říma přehnal zhruba hodinu před startem.

Vzhledem k velkému horku však asfalt dosti rychle osychal a tak ještě na startovním roštu přezuli všichni na suché pneumatiky. Jaké však bylo překvapení nejen celého realizačního týmu, ale i všech soupeřů, když hned po vydařeném startu začal Kubajz celému startovnímu poli ujíždět a na konci prvního kola vedl nad soupeři s mírným náskokem 1,2 vteřiny. S každým dalším odjetým kolem však tento náskok zvyšoval a po osmnácti okruzích, na které byl závod vypsán, projel vítězně nikým neohrožován cílem s náskokem 13-ti vteřin.

Toto vítězství znamenalo i obrovský posun v průběžné tabulce, kde nyní figuruje na čtvrté příčce dosavadního pořadí. MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   Jakub Kornfeil v Mugelu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose