www.car.cz
 

Mostecké zlato posádky Robert Šenkýř, Petr Vencálek a Michal Dolák
     9.6.2009 08:29 - tisková zpráva


Šenkýř Motorsport vítězně v Mostě Na první vytrvalostní vítězství sezóny dosáhl tým ve složení Robert Šenkýř, Petr Vencálek a Michal Dolák na voze BMW M3 GTR ve třetím tříhodinovém závodě letošního seriálu MMČR na okruzích v Mostě. Druhý týmový vůz BMW M3 GTR s posádkou Alex Baran, Jiří Navrátil odstoupil v mokrém závodě přibližně po dvou hodinách z druhého místa pro poruchu spojky.

Autodrom Most (4.-7.6.2009) Celý vytrvalostní závod proběhl za vydatného deště, který dokonale prověřil jezdecké umění všech jezdců. Závod odstartovaný z bezpečnostních důvodů za safety carem rozjížděl Petr Vencálek startující z druhého místa třídy do 3500ccm, který dokonale plnil taktické pokyny týmu a jel s rozvahou. Druhý týmový vůz rozjížděl Jiří Navrátil, který si do Mostu odskočil z FIA GT, kde pravidelně startuje s Audi R8 GT3 týmu Rosberg.

Jirka však musel stejně jako mnoho dalších vozů krátce po startu do boxů se zamlženým čelním sklem. Poté však nasadil vysoké tempo a z posledního místa se nejrychlejšími časy divize do 3,5 litru během svého 1,5 hodinového stintu propracoval až na druhé místo za vedoucího Mičánka. Navrátil předal vůz Alexi Baranovi, který jej však po dalších 20 minutách odstavil v úseku č.6 pro poruchu spojky. Petra Vencálka vystřídal na druhém voze Michal Dolák, který během svého úseku nejenže stáhl velký náskok Porsche Jiřího Mičánka, ale Martinu Jermanovi, který mezitím Mičánka vystřídal, ujel o další kolo.

Těsně před koncem závodu usedl do BMW M3 GTR ještě Robert Šenkýř, který vůz bezpečně dovezl do cíle na prvním místě třídy do 3500ccm a pátém absolutně. „Moc mě mrzí odstoupení druhého týmového BMW, kluci jeli výborně a stupně vítězů si zasloužili. My jsme závod zvládli dobře takticky. Petr Vencálek jel v klidu, protože toho na mokru moc nenajel a dokázal se za těžkých podmínek vyvarovat chyb. Michal Dolák podal perfektní výkon, vytáhl tým na první místo a najel takový náskok, že jsme si mohli dovolit ještě jednu zastávku v boxech navíc“, uvedl po závodě šéf a jezdec týmu Robert Šenkýř.

 O víkendu se v Mostě uskutečnily i dva sprintové závody, do kterých tým Šenkýř Motorsport nasadil hned čtyři vozy BMW M3 GTR. V pátek se ve velmi dobrém světle ukázal Petr Líbal, který využil strkanice soupeřů a ujal se vedení. Ve velmi dramatickém a vyrovnaném závodě však nakonec nevyhrál. Dvě kola před koncem dostal v cílové zatáčce smyk a propadl se na konečné šesté místo. Vítězem závodu se stal Dan Suchý na BMW M3, před Mičánkem na Porsche 997 a Vacíkem na Ferrari.

Nejlepším jezdcem týmu Šenkýř Motorsport byl Alex Baran na pátém místě, Petr Vencálek skončil sedmý a Milan Braun devátý. Nedělní sprint se již jel klidněji. Za vítězným Michlem se naši jezdci seřadili na šestém až devátém místě v pořadí Líbal,Vencálek, Fried a Braun. „Jsem s mosteckým víkendem spokojen. Až na odstoupení jednoho vozu v tříhodinovce vše fungovalo bez problému, auta zůstala celá a i výkony jednotlivých jezdců mají stoupající tendenci. Všichni si vylepšili své dosavadní nejlepší zajeté časy a Líbal, Vencálek a Baran se ve sprintech zapojili do čelní skupiny bojující o stupně vítězů. Mám radost i z fungování nové třídy do 3500ccm, kterou jsme loni prosazovali.

Tato třída nabídla rozhodně nejlepší podívanou celého závodního víkendu“, zhodnotil celý závodní víkend Šenkýř. Další závod Mezinárodního mistrovství České republiky na okruzích se uskuteční 7.-9.8.2009 na Autodromu v Mostě.

Ještě předtím se však zúčastníme závodů Mistrovství ČR do vrchu v Dobšiné (20.-21.6.2009), Kohoutovicích (27.-28.6.2009), na Pezinské Babě (18.-19.7.2009) a ve Vsetíně (1.-2.8.2009)

Náš tým zde bude zastupovat Petr Líbal a Milan Braun, kteří budou s vozem BMW M3 GTR bojovat o body ve skupině E1 a Zdenek Sekyrka s vozem Škoda 130RS v kategorii historických vozů.

 

Tisková zpráva Šenkýř Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Tříhodinový liják při MMČR na okruzích v Mostě©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose