www.car.cz
 

Domácí pilot Michal Dolák v Mostě uspěl
     9.6.2009 18:30 - Vladimír Rožánek


Tým Šenkýř Motorsport si před dlouhým závodem přál, aby pršelo. Při mokrém povrchu se ztrácí nadvláda silnějších vozů, a tak by tým mohl přemýšlet o podiovém umístění. Jejich přání se vyplnilo hned po startu, kdy začalo silně pršet a závodní dráhu doslova zkrápěly proudy vody. Závod tak začal na mokrých pneumatikách a na nich díky tříhodinovému počasí i skončil.

 

Dvojice Navrátil-Baran startovala z posledního místa, když se v kvalifikaci nepodařilo zajet potřebný čas. Druhý vůz s posádkou Dolák-Vencálek a Šenkýř rozjížděl Petr Vencálek. Do konkurenčního Porsche 997, které je o mnoho silnější, usedl mladý Mičánek a od prvních metrů upaloval a ujížděl. Po prvním střídání a doplnění paliva do auta usedl domácí Michal Dolák. Již v minulém závodě týmu pomohl k pódiovému umístění, když společně s Markem Friedem vybojovali druhé místo ve třídě a třetí celkově.

 

V konkurenčním Porsche 997 udělal náskok Mičánek dostatečný, necelá tři kola mosteckého okruhu, ovšem při střídání předal vůz Jermanovi, který na vodě zajížděl pomalejší časy, než Michal Dolák a jeho náskok ve třídě se tak rychle tenčil. Nakonec ho Dolák předjel navíc o jedno kolo a tím vytvořil dostatečný náskok. Z důvodu pošetření pneumatik na osychající dráze zvolnil a na závěr závodu předal BMW M3 GTR z prvního místa ve třídě a třetím místě v MČR D4 do 3500ccm3 Robertu Šenkýřovi, který již umístění dovezl do cíle. Dík patří v neposlední řadě mechanikům, protože auto opět fungovalo skvěle a odměnou pro celý tým je tento krásný pozlacený výsledek.

 

Nezvyklý páteční sprint závod přinesl v klasifikaci do 3500ccm3 vítězství Dana Suchého, před Mičánkem, Vacíkem a Kačírkem. Nutno však podotknout, že v případě Porsche 997 a Ferrari 360 se jedná o velmi silné vozy a Ferrari 360 v loni startovalo v nejsilnější kategorii. Z týmových vozů Šenkýř Motorsportu skončil nejlépe Zdenko Baran ze Slovenska, před Petrem Líbalem, Petrem Vencálkem a Milanem Braunem. Všichni jeli na BMW M3 GTR.

 

Druhý, pro změnu nedělní sprint vyhrál Mičánek na Porsche 997, před Kačírkem a opět třetí dojel Vacík s Ferrari 360. Nejlepším z týmových vozů dojel Petr Líbal, když porazil Petra Vencálka, Marka Frieda i Milana Brauna. Marek Fried si plnil maturitní povinnosti, a tak startoval jen ve sprint závodu.

 

Celkové výsledky D4 do 3500ccm3 z Mostu 6. Června

 

Charouz/Enge/Mücke – Mercedes DTM

Kostka/Bakkerud/Daniš – Audi A4 DTM

Peham/Cvörniek – Porsche 997 GT3 CUP S

Ortlieb/Sagmaister - Porsche 997 GT3 CUP S

Dolák/Vencálek/Šenkýř – BMW M3 GTR ( 3500ccm3 – 1. místo. )

 

Vláďa Rožánek

CarDo Racing Most


 
 
Fotogalerie:   Červnové klouzání na autodromu v Mostě

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose