www.car.cz
 

V neděli 28. června přijde na řadu motokrosový Kramolín na Plzeňsku
     10.6.2009 11:18 - tisková zpráva


09.06.2009
 
Po úvodním pacovském podniku Profi Auto Iveco Cupu 2009, zaštíťujícím seriál mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu tříd MX2, MX3-Open a Veterán, zamířila motokrosová elita do jihočeské Kaplice a v neděli 28. června přijde na řadu Kramolín v Plzeňském kraji.
 
Pokud se k třetímu podniku šampionátu vydáte směrem od Plzně, po zhruba 35 kilometrech přijedete do Nepomuku, na jehož zámku Zelená hora se natáčelo filmové zpracování populárních Černých baronů a po dalších 4 km se už budete kochat pěknou přírodní kulisou motokrosového areálu v Kramolíně. Tamní členitá trať má bohatou historii a hostila mimo jiné závody mistrovství světa v sajdkárkrosu a někdejší motokrosové třídy 500 ccm, v kramolínském areálu předvádí svoje virtuózní umění i trialová elita.

www.novyrybnik.cz
www.amk.nepomuk.cz
 

Ke druhému podniku mezinárodního mistrovství České republiky v jihočeské Kaplici se sjeli motokrosaři nejenom z České republiky, ale také z Rakouska, Slovenska, Itálie a Maďarska. Část programu přebírala přímým přenosem Česká televize, takže závody zdaleka nebyly záležitostí pouze místních fanoušků. Po malém zaváhaní v pacovské premiéře se ve třídě MX2 ukázal opět v plném lesku obhájce titulu Martin Kohút. Slovenský jezdec vyhrál v Kaplici obě jízdy, v té druhé mu však usnadnila úlohu vážná havárie jeho týmového kolegy Josefa Kulhavého.
 
Helikoptéra dopravila smolaře se zlomenou čelistí a naraženým hrudníkem do českobudějovické nemocnice, kde Kulhavý pak strávil v péči lékařů několik dní. Relativně volnější tempo Františka Smoly, vítěze z Pacova, mělo speciální důvod: závod v Kaplici zastihl mladého talentovaného jezdce v maturitním období, které mimořádně dostalo přednost před motokrosovým tréninkem. Ve třídě Veterán zaznamenal už druhé letošní vítězné double třináctinásobný mistr republiky Miroslav Kučírek, zato v obou jízdách třídy MX3 - Open se dalo napětí krájet.
 
Po dramatických zápletkách vyhrál první jízdu loni dlouhodobě zraněný Jan Zaremba před lídrem mistrovství Evropy Petrem Bartošem a Rakušanem Oswaldem Reisingerem, až šestý projel cílem úřadující mistr republiky Martin Žerava. Také ve druhé jízdě potvrdil Petr Bartoš svoji momentální výbornou formu, na druhé místo se prodral zkušený Michal Kadleček, zatímco vítěz úvodní jízdy Jan Zaremba skončil na třetím stupínku. Součty bodů z obou jízd posunuly do čela průběžné klasifikace Jana Zarembu, přičemž rozdíl mezi prvním a šestý jezdcem činí pouhých patnáct bodů.
 
Další vývoj šampionátu naznačí poslední červnovou neděli závod v Kramolíně, který zároveň uzavře první polovinu Profi Auto Iveco Cupu 2009. Motoristický areál v Kramolíně, vzdálený čtyři kilometry od Nepomuku, zdobí vynikající renomé. Kromě motokrosu a sajdkárkrosu lákají tam diváky i vrcholné seriály motocyklových trialistů.
 
 
Forsage

 
 
Fotogalerie:   IFMXF 2007 - freestyle v Rize, foto promotéra - Oliver Franke

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose