www.car.cz
 

Posádka týmu ROTO se v Hustopečích konečně dočkala vítězství
     14.6.2009 23:33 - tisková zpráva


Voda v pojistkách a vítězství
Posádka týmu ROTO Plzeň se v Hustopečích konečně dočkala vítězství ve třídě i skupině, třebaže to zpočátku vypadalo všelijak.
Ten problém posádky Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart nastal hned na první vložce po brněnském výstavišti při prvním průjezdu brodem, který k radosti diváků a žalu některých posádek, trať zpestřil. Voda natekla mezi pojistky a ty vyřadily elektrický okruh řídicí posilovač řízení.

V tu chvíli se jezdec snažil všemi možnými vypínači přivést elektriku v pořádku, ale místo úspěchu ztratil koncentraci, přeslechl Soběhartův diktát a zatočil jinam než měl. Totéž se už před ním povedlo také Emilu Trinerovi, který to velmi emotivně popisuje v reportáži Autotelevize.cz.

Za cílem rychlostní zkoušky – pod bedlivým dohledem hlavního technického komisaře, zda někdo nedovoleně nepomáhá – se podle rady mechaniků podařilo posádce závadu odstranit. Od té doby šel Fiat Punto S1600 jako hodinky.

Zásluhu na tom má především šéfmechanik Luděk Svoboda, který musel s pomocí kolegů opravit od Krumlova dva motory. U Šlehoferova se tam přetrhl ojniční šroub a došlo k větší destrukci motoru, Skoupilův nevydržel desetitisícové otáčky.

Právě havárie přetočeného motoru si vyžádala Svobodovu cestu do Itálie pro náhradu, takže od úterního rána až do sobotního odpoledního cíle v Hustopečích prakticky nezamhouřil oka. Není divu, že právě jemu děkovaly obě posádky po jihomoravské soutěži obzvlášť vděčně.

Během soutěže neměli mechanici v servisní zóně – kromě běžné údržby – žádnou práci, což v psím počasí kvitovali skutečně s povděkem.
Největší Šlehoferův soupeř Antonín Tlusťák musel pro poruchu alternátoru Citroënu C2 S1600 brzy odstoupit a cesta k relativně snadnému vítězství byla volná. První posádka týmu ROTO Plzeň dohnala ztrátu z první rychlostní zkoušky už na čtvrtém měřeném úseku, dostala se do čela skupiny A i třídy A 6 a setrvala tam až do cíle.

Výsledkem je také patnácté místo v absolutní klasifikaci a tím i bod do klasifikace Mediasport mezinárodního mistrovství ČR. Druhá posádka Jiří Skoupil – Tomáš Singer dojela ve třídě i skupině pátá.

Po sérii poškozených pneumatik, následně i kol a podvozku a ojedinělé závadě motoru, tak konečně došla snaha první posádky týmu ROTO Plzeň a jejích pomocníků v zázemí, zasloužené odměny.

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Český Krumlov 2009 objektivem Pavla Schambergera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose