www.car.cz
 

Televizní ohlédnutí za věhlasným závodem 24 hodin Le Mans 2009
     16.6.2009 12:52 - tisková zpráva


Historický úspěch českých barev v závodě 24 hodin Le Mans dnes na SPORT 5

77. ročník závodu 24 hodin Le Mans bude navždy patřit do historie českého motoristického sportu. Český tým Aston Martin Racing Eastern Europe a jeho jezdci Tomáš Enge, Jan Charouz a Stefan Mücke totiž vybojovali čtvrté místo absolutně a v pořadí vozů s benzinovými motory byli dokonce nejrychlejší.

Televize SPORT 5 věnuje tomuto velkému úspěchu speciál ve svém pravidelném zpravodajském pořadu SPORT 5 Report, jehož premiéru vysílá každé úterý od 18:20 hodin.  

SOUTĚŽ o 300 vstupenek na brněnský závod WTCC na nadcházející víkend !!!! 15.6.2009 Navíc naše nabídka je exkluzivní - k dispozici máme zhruba 300 vstupenek, takže vyhrát může téměř každý..... Otázky jsou tradičně velmi jednoduché:


Tažení českého týmu Aston Martin Racing Eastern Europe závodem 24 hodin Le Mans zrekapituluje SPORT 5 v pořadu SPORT 5 Report v úterý 16. června v 18:20 hodin. Ve zpravodajské relaci se ohlédne také za vynikajícím výkonem Jarka Janiše v barvách týmu Spyker Squadron, který dokončil závod na pátém místě v hodnocení třídy LMGT2. Jarek Janiš startoval v Le Mans podruhé v kariéře. Tým Spyker Sqaudron se v Le Mans radoval z historického úspěchu, kdy se mu poprvé podařilo náročný závod dokončit.

Česká stáj Aston Martin Racing Eastern Europe byla ke startu ve slavném závodě pozvána jeho organizátory na základě úspěšného vystoupení stáje Charouz Racing System ve dvou předchozích ročnících slavné čtyřiadvacetihodinovky. V letošní sezoně tým do závodu nasadil jeden ze tří továrních prototypů Aston Martin královské třídy LMP1. Ambice továrního týmu Aston Martin Racing i české stáje AMR Eastern Europe byly před závodem vysoké. Oba týmy totiž chtěly navázat na veleúspěšné vystoupení Aston Martinu v závodě 24 hodin Le Mans v roce 1959. Přesně před padesáti lety dosáhl britský tým v Le Mans na vítězství.

Trio Mücke, Enge, Charouz, střídající se za volantem Aston Martinu s číslem 007, se od startu závodě v sobotu 13. června v 15:00 hodin drželo na předních pozicích. Nejhlouběji – na sedmé místo – se vůz propadl při stintu Jana Charouze poté, co jej zpomalil defekt pneumatiky. Jan Charouz se však navzdory problémům dokázal vrátit na pátou pozici. Nejrychlejších časy Aston Martin 007 zajížděl za ranního rozbřesku, kdy na okruhu La Sarthe kroužil Stefan Mücke.

To už byl prototyp českého týmu na čtvrtém místě, které udržel až do cíle. V závěrečném stintu seděl za jeho volantem Tomáš Enge. Své osmé vystoupení v Le Mans tak Tomáš Enge zakončil čtvrtým místem absolutně. Trojici jezdců i celý tým také potěšilo, že před Aston Martinem 007 v pořadí figurovaly jen regulemi zvýhodněné turbo-diesely.

Reportáž z Le Mans vysílá SPORT 5 v rámci zpravodajské relace SPORT 5 Report v úterý 16. června v 18:20 hodin.

BPA


 
 
Fotogalerie:   Le Mans 2009 a naši čtvrtí v cíli, foto BPA P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose