www.car.cz
 

Největší tuzemskou automobilkou je Abrex . Exportuje do celého světa
     17.6.2009 13:38 - tisková zpráva


Největší automobilkou u nás je Abrex 

Až jeden a půl milionu vyrobených automobilů, export téměř do všech zemí světa – to je vizitka společnosti Abrex. S určitou nadsázkou se dá říci, že je to největší automobilka v naší republice. Je jen třeba dodat, že v případě této firmy se jedná o modely aut.


Abrex se zaměřuje především na produkci vozidel vyráběných u nás. Podle slov jednatele společnosti pana Radka Bukovského je cílem zmapovat a na trh uvést kompletní sortiment aut, ale dnes i motocyklů, který se kdy vyráběl, nebo dosud vyrábí na našem území. „Společnost Abrex je na trhu od roku 1998.

V současné době máme hotových nebo připravených zhruba sto forem, což představuje až tisíc modelů,“ říká k produkci autíček Abrex pan Bukovský. Abrex vyrábí modely v měřítku 1:72, 1:43, 1:24 i 1:18. Pro letošní rok je připravována řada novinek, kam patří například Škoda pickup, Škoda Felicia, ale i další modely škodovek.

Novinkami, které si mohou již zájemci pořídit z nabídky Abrexu, jsou motocykly JAWA.

Můžete tak mít třeba legendární kývačku, malý motocykl Pionýr, kterému se familiárně říkalo „pařez“, nebo závodní stroj, kterým jezdil František Šťastný, či soutěžní speciál pro šestidenní, se kterým se naši reprezentanti stali několikanásobnými mistry světa.

Pro letošní rok se chtějí v Abrexu soustředit na výrobu modelů v měřítku 1:18 a těšit se můžeme až na patnáct nových modelů v tomto měřítku.

PR BVV


 
 
Fotogalerie:   Autosalon Brno 2009 a sporťáky objektivem Karla Kolečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose