www.car.cz
 

Pavel Valoušek pomůže vybírat svého následovníka do týmu Kronos do vozu S 2000
     18.6.2009 22:39 - tisková zpráva


Valoušek pomůže vybrat svého následovníka
 
Už tradičně se pozornost soutěžních posádek ze zlínského regionu zaměřuje na nejprestižnější český podnik Barum Czech Rally Zlín. Nejúspěšnějším českým pilotem loňského ročníku se stal Pavel Valoušek, který podtrhl úspěch vozů Peugeot 207 S 2000 čtvrtým místem v celkovém pořadí. Do perfektně vyladěného speciálu elitního týmu Kronos usedl před rokem a odvedl vynikající výkon.
 

V aktuální sezoně patří posádce Pavel Valoušek, Zdeněk Hrůza po čtyřech odjetých závodech Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky průběžné třetí místo v celkové klasifikaci. Pilot je s výsledky z úvodních podniků naprosto spokojen. „Úvod domácího šampionátu nám perfektně vyšel. Účastníme se také Středoevropské zónového mistrovství a zatím pokaždé jsme dosáhli na body,“ liboval si talentovaný jezdec.

Přestože má nyní před sebou Valoušek ještě start na rallysprintu Kopná a posléze na Horácké rally, na Barum Czech Rally Zlín se už velmi těší. „Trať je v podstatě totožná s minulým rokem. Došlo jen ke kosmetickým úpravám. Například některé rychlostní zkoušky se místo neděle jedou už v sobotu. To by mohlo být docela atraktivní,“ zamýšlel se nad harmonogramem dravý pilot. Zlínskou soutěž však považuje za vrchol letošní sezony.

„Barumka nabízí tradičně vynikající konkurenci. Před rokem se tu sešla evropská špička, a jak se zdá, letos by měla být úroveň ještě o stupeň vyšší. Pro nás byl loňský ročník nejúspěšnější v historii. Zopakovat čtvrté místo by byl zázrak. Bude strašně těžké se vůbec dostat mezi prvních deset,“ hleděl do blízké budoucnosti Pavel Valoušek, jenž se na start postaví s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX.

„Rádi bychom soutěž odjeli s autem kategorie Super 2000, ale nevypadá to příliš reálně. Nejideálnější by byl Peugeot 207, se kterým jsem jel loni. Je to ovšem jen o penězích, takže s největší pravděpodobností odstartujeme s vozem, s nímž závodíme v českém šampionátu,“ přemítal jezdec, jenž také pociťuje dopady globální finanční krize. „Dotklo se to asi všech. Sponzoři jsou velmi opatrní. Čekají, co se bude dít a redukují své investice do automobilového sportu. Naštěstí nás to nezasáhlo tak, že bychom nemohli startovat.“

Také v letošním roce usedne během Barum Czech Rally Zlín do soutěžního vozu stáje Kronos jeden z českých pilotů v rámci projektu BF Goodrich Drivers Team. Je jasné, že Pavel Valoušek to už nebude. Přesto se však na akci bude aktivně podílet. „Nejdřív to vypadalo, že bych se mohl do výběru znovu přihlásit, ale po zvážení všech okolností, jsem od toho upustil. Nepřipadalo mi to fér vůči ostatním,“ přiblížil svoje pohnutky špičkový závodník, který se ovšem bude podílet na výběru svého následovníka.

„Byl jsem osloven zastřešující firmou Mediasport, abych se projektu účastnil jako rádce vybranému jezdci, protože mám zkušenosti z loňska. Fungovat v týmu opravdu není jednoduché, jelikož na posádku jsou kladeny velké nároky. Určitě nebude jednoduché, vybrat toho správného kandidáta, ale dvě nebo tři jména, se kterými se dá vážně počítat, mám v hlavě.“

 

 

Ve Zlíně 17. června 2009                                                         Drahomír KVASNIČKA
                                                                                                       tiskové středisko
                                                                                                 Barum Czech Rally Zlín

 
 
Fotogalerie:   Czech Dakar team na Autosalonu Brno 2009 a malované kočičky, foto týmu Yascha

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose