www.car.cz
 

Stáj ISR se vrací do šampionátu IFM a o víkendu jede doma na okruhu v Brně !!
     19.6.2009 22:59 - tisková zpráva


IFM: Tým ISR se představí v Brně s Erikem Janišem a Alexandrem Rossim

Česká stáj ISR se vrací do šampionátu International Formula Master. Po dvou úvodních podnicích sezony ve francouzském Pau a ve španělské Valencii, které tým vynechal, nasadí dvojici jezdců Erik Janiš, Alexander Rossi do víkendových klání na brněnském automotodromu, kde seriál IFM 2009 pokračuje pátým a šestým závodem.

Před začátkem sezony 2009 absolvoval tým ISR poměrně úspěšně oficiální testování šampionátu International Formula Master, na startu úvodního závodu na městské trati ve francouzském Pau ale chyběl, neboť jeho jezdci dostali příležitost startovat v jiných sériích. Velká pozornost byla věnována hlavně startům Filipa Salaquardy v prestižní World Series by Renault.

V Brně se ISR do šampionátu vrátí s jezdeckou dvojicí Erik Janiš (CZE), Alexander Rossi. Český jezdec se v International Formula Masters úspěšně představil už v sezoně 2007 v portugalském Portu a švédském Anderstorpu. Loni Erik sbíral zkušenosti v prestižním seriálu Formula 3 Euro Series, kde ovládl hodnocení nováčků. K absolutní špičce patřil olomoucký závodník také při testech před začátkem letošního ročníku IFM.

Alexander Rossi patří k velkým nadějím současného amerického formulového sportu. Teprve sedmnáctiletý mladík na sebe významně upozornil v průběhu loňské sezony, když vyhrál americké mistrovství formule BMW a po vítězství v závodě v Mexico City se stal také světovým šampiónem formule BMW. První dva podniky letošní sezony IFM absolvoval v týmu HiTech Junior. Americký taalent se může pochlubit čtvrtým místem z nedělního závodu v Pau a sedmým ze sobotního závodu ve Valencii. V průběžném pořadí IFM 2009 patří Rossimu po čtyřech ze šestnácti závodů osmá příčka.

V úterý absolvovali jezdci s týmem ISR soukromé testování na mosteckém autodromu.

Erik Janiš: „Někdy se situace umí otočit neskutečně rychle. Samozřejmě jsem velice rád, že mám možnost vrátit se do tohoto kvalitního šampionátu. Vážím si této šance. Asi nám bude trošku chybět to, že jsme vynechali první dva podniky, ale budeme bojovat, abychom anulovali náskok špičky. V úterý jsme s Alexandrem absolvovali testování v Mostě. Vše proběhlo dobře. Definitivně jsme vyřešili problémy s přehříváním brzd.

Úsměvné je, že jejich příčinou byla podložka asi za dvě eura, která byla o 2 milimetry větší než bylo potřeba. V Brně udělám maximum, abych ukázal své jezdecké kvality. Rozhodně chci bojovat o stupně vítězů.“

Igor Salaquarda, manažer týmu: „Alexander Rossi projevil zájem startovat v našem týmu při závodě International Formula Master v Brně. Dohodli jsme se a díky tomu dostal příležitost také Erik Janiš. Neznamená to však návrat do celého šampionátu, v tuto chvíli jde jen o brněnský podnik. V úvodu týdne jsme absolvovali testování v Mostě, kde se oběma jezdcům i týmu dařilo. Musím říct, že Alexander je přes své mládí opravdu dobrý jezdec. Doufáme, že se nám bude v Brně dařit a velmi se na závod těšíme."

Pátý a šestý závod letošní sezony International Formula Master se uskuteční v Brně o nadcházejícím víkendu (19. až 21. června) v rámci doprovodného programu mistrovství světa cestovních vozů (WTCC). V pátek se uskuteční dva volné tréninky (od 13:00 a 17:45 hod), sobotní kvalifikace startuje v 9:15 hod, odpoledne se účastníci šampionátu utkají o body v rámci prvního víkendového závodu (od 14:05 hod). Druhá víkendová bitva odstartuje v neděli v 11:15 hod.

 

HARMONOGRAM ZÁVODNÍHO VÍKENDU
Brno, 19-21/06/2009

pátek 19. června
13:00-13:45 Volný trénink 1
17:45-18:30 Volný trénink 2
sobota 20. června
09:15-09:45 Kvalifikace
14:05-14:50 Závod 1
neděle 21. června
11:15-11:50 Závod 2


UŽITEČNÉ ODKAZY

Oficiální internetové stránky týmu ISR: www.isr-racing.cz
Oficiální internetové stránky Erika Janiše www.erik-janis.cz
Oficiální internetové stránky Alexandera Rossiho www.alexanderrossi.com
Oficiální internetové stránky šampionátu www.formulamaster.net
Oficiální internetové stránky okruhu www.automotodrombrno.cz

BPA


 
 
Fotogalerie:   FIA WTCC Brno 2009 objektivem Jana Škody

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose