www.car.cz
 

Orwell Supersport Cup – V Brands Hatch kraloval John Burton
     Vladimír Rožánek


Čtvrtý díl seriálu Orwell Supersport Cup viděli diváci na anglickém okruhu v Brands Hatch, který svým profilem napodobuje v Americe velmi populární ovály, trať je zde velmi krátká a složité je zejména předjíždění.
Do tohoto seriálu pro historické prototypy přibývají závod od závodu nové tváře a je až k neuvěření kolik těchto strojů, které brázdily závodní okruhy v osmdesátých letech, ještě vydrží závodní tempo. Na startu v Brands Hatch jich stálo 24. Kvůli vzdálenosti od Německa, kde sídlí promotérské sdružení série, nepřijeli především němečtí závodníci. Viděli jsme jen Riegla a Schleifera.
V Brands Hatch kralovaly stroje Chevron, zvítězily jak v kvalifikaci, tak i v hlavních závodech. Dalšími značkami byly Lola, Marsch, McLaren, TOY, a zajímavé stroje představili jezdci Douglas a Beckett. Ti jeli na strojích Martin BM9 a Nerus Silhouette.
 
První závod v celkové klasifikaci zajel výborně John Burton na stroji Chevron B26, když před tím dokázal taktéž zvítězit v kvalifikaci. Druhý v prvním závodě dojel Angličan Steven Arnold na Chevronu B19, třetí v cíli byl Richard Piper s dalším Chevronem B19.
 
Druhý závod opět dotáhl do vítězného konce John Burton, druhý skončil Angličan John Grand a třetí Steven Arnold, oba na stroji Chevron B19.
 
Výsledky Orwell Supersport Cup Brands Hatch Anglie:
 
1. závod
 
Class A
Peter Schleifer D - Lola T222
Class B
Glenn Price GB - McLaren M1C
Class C
Philipp Gladman GB - Chevron B 8
Class D
Steven Arnold GB - Chevron B19-BDG
Class E
John Burton GB – Chevron B26
Class F
Stephen Minoprio GB - Chevron B 16
 
2. závod
 
Class A
Anthony Taylor GB - McLaren M6B
Class B
Glenn Price GB - McLaren M1C
Class C
Philipp Gladman GB - Chevron B 8
Class D
John Grant GB - Chevron B19-BDG
Class E
John Burton GB - Chevron B 26
Class F
Carlo del Conte ITA - G.R.D.375 Sport
 
Další závod série Orwell Supersport Cup uvidí němečtí diváci na Nürnburgringu.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose