www.car.cz
 

IFM: Oba piloti formulí Master týmu ISR v sobotu v Brně bodovali
     20.6.2009 22:16 - tisková zpráva


IFM: Oba piloti týmu ISR v sobotu v Brně bodovali, Erik Janiš skončil pátý

Erik Janiš i Alexander Rossi, kteří ve třetím podniku International Formula Master 2009 hájí barvy české stáje ISR, se v sobotním závodě prosadili na bodované pozice. Český jezdec projel pod šachovnicovou vlajkou jako pátý, Američan skončil na sedmém místě. Díky tomu odstartuje Rossi do nedělního závodu ze druhé pozice, Janiš vyrazí do druhého víkendového klání jako čtvrtý.

O postavení na startu sobotního závodu rozhodovala dopolední kvalifikace, která se jela na mokré, ale postupně osychající trati. Ještě deset minut před koncem měřeného tréninku vévodil průběžnému pořadí Erik Janiš, olomoucký jezdec si však následně vybral pořádnou porci smůly. „Trať už hodně oschla, proto jsem se rozhodl přezout v  závěru kvalifikace na suché gumy. Zajel jsem do boxů, ale bohužel se zasekl jeden ze tří kolíčků, které zajišťují matku. U mechaniků jsem tak strávil sedm minut, než se podařilo kolo sundat. Na suchých pneumatikách jsem ale stihl objet už jen jediné kolo, zatímco ostatní na nich zajeli pět nebo šest okruhů. Proto jsem se nakonec musel spokojit se šestou startovní pozicí,“ popisuje Erik Janiš.

Zatímco Erik vyrážel do závodu ze třetí řady, jeho týmový kolega Alexander Rossi byl při své premiéře v sestavě týmu ISR i na Masarykově okruhu osmý nejrychlejší a kvalifikoval se tak do čtvrté řady startovního roštu.

I když nebe nad brněnským automotodromem neustále hrozilo deštěm a v úvodu odpoledního závodu spadlo i několik kapek, bojovalo se tentokrát na suché trati. Erik Janiš neodstartoval úplně podle svých představ a ztratil jednu pozici. Po celý závod ale usilovně bojoval, vrátil se na páté místo a před koncem jízdy se dokonce dotáhl těsně za čtvrtého Afanasijeva. „Start byl divný. Budeme se muset podívat na data. Asi jsme měli příliš dlouhý první rychlostní stupeň, protože auto hráblo tak, jak mělo, pak se ale úplně udusilo. Kvůli tomu jsem ztratil jednu pozici.

V dalším průběhu jsem dva soupeře předjel, jenže špička mezi tím ujela a přede mnou byla obrovská díra. V závěru jsem se dotáhl na čtvrtého Afanasijeva, ovšem na předjetí to nebylo. Kdyby byl závod o dvě tři kola delší, snad bych se o to mohl pokusit,“ říká Erik Janiš. „Před zítřejším závodem trochu zapracujeme na převodovce a snad to bude lepší. Oba s Alexanderem budeme mít dobrou startovní pozici, tak se nám snad podaří útok na stupně vítězů.“

Alexander Rossi dokončil sobotní závod na sedmém místě. Do nedělní jízdy odstartuje osm nejlepších pilotů hodnocení dnešního závodu v opačném pořadí, což znamená, že Rossi bude na roštu stát v první řadě, Erik pak na čtvrté pozici v řadě druhé.

„Erik jel dnes super. Po horším startu musel hodně dohánět a při tom si trochu znehodnotil gumy. Přesto se dokázal dotáhnout zpátky na špičku a věřím, že pokud by byl závod o tři kola delší, mohl útočit na stupně vítězů. Posledních pět kol zajížděl skutečně dobré časy. V neděli budou s Alexanderem startovat z prvních dvou řad, proto doufáme, že se vše podaří a oba z toho vytěží maximum v konečném hodnocení závodu,“ přeje si šéf týmu ISR Igor Salaquarda.

Druhý víkendový závod IFM startuje v Brně v neděli 20. června v 11:15 hod.

Výsledky sobotní kvalifikace a závodu naleznete ZDE

 

HARMONOGRAM ZÁVODNÍHO VÍKENDU
Brno, 19-21/06/2009

 pátek 19. června  
 13:00-13:45  Volný trénink 1
 17:45-18:30  Volný trénink 2
 sobota 20. června  
 09:15-09:45  Kvalifikace
 14:05-14:50  Závod 1
 neděle 21. června  
 11:15-11:50  Závod 2


UŽITEČNÉ ODKAZY

 Oficiální internetové stránky týmu ISR:  www.isr-racing.cz
 Oficiální internetové stránky Erika Janiše  www.erik-janis.cz
 Oficiální internetové stránky Alexandera Rossiho  www.alexanderrossi.com
 Oficiální internetové stránky šampionátu  www.formulamaster.net
 Oficiální internetové stránky okruhu  www.automotodrombrno.cz

 Replica Omega De Ville

Replica Patek Philippe Nautilus 5711  

Replica Panerai Luminor 1950 Tourbillon  

BPA


 
 
Fotogalerie:   IFM 2009 v Brně a Erik Janiš, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose