www.car.cz
 

Sobota na Oscherslebenu nebyla pro Matzkeho s Navrátilem příliš úspěšná
     21.6.2009 23:37 - tisková zpráva


Sobota v Oscherslebenu bez bodů

Sobotní start třetího podniku evropského mistrovství FIA GT3 nebyl pro českou dvojici Matzke - Navrátil příliš úspěšný. Závod rozjížděl Jiř Navrátil z osmnácté pozice, ale hned po startu se propadl o pět pozic dozadu. Ihned, jak vedení závodu povolilo střídání, vůz Audi R8 LMS ovládl Martin Matzke a zahájil stíhací jízdu.

Během několika kol dokázal postoupit dopředu až na konečnou - čtrnáctou příčku (1:02:21.411). Na body to bohužel nestačilo. "Jirkovi se start moc nepovedl . Já jel v silnější skupině, ale i tak jsem se dokázal probojovat až na čtrnácté místo. Tento okruh mám rád kromě první zatáčky, která tu v minulosti nebyla. Nejvíce se mě dařilo v zadní části, kde jsou esíčka. Předjel jsem takové jezdce jako je Klaus Ludwig, což mě potěšilo, ale na body jsem nedosáhl," řekl zklamaně jezdec Martin Matzke.

Druhá posádka týmu Rosberg, Armindo - Campanico, dojela na pěkném čtvrtém místě s časem 1:01:29.393. Zlato v Oscherslebenu patřilo posádce Accary - Rodrigues na voze Aston Martin DBRS9, čas 1:01:21.385.


Karel Kubeš


 
 
Fotogalerie:   GT3 na Oscherschlebenu 2009, první závod objektivem Karla Kubeše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose