www.car.cz
 

Dětská tisková konference k WTCC v Brně měla úspěch
     21.6.2009 23:40 - tisková zpráva


Jezdci WTCC se vrátili do školy


Yvan Muller, Augusto Farfus, Robert Huff a Jaap van Lagen se vrátili do školy… a pěkně si to užili! Nejednalo se totiž o povinnou školní docházku, z té už všichni čtyři jezdci Mistrovství světa cestovních automobilů WTCC vyrostli, ale celá čtveřice zamířila do školní tělocvičny za účelem setkání se s dětmi školou povinnými a podělit se s nimi o své zážitky a zkušenosti, a umožnit tak žákům školy v Brně-Komárově nahlédnout pod pokličku světové závodní série.

Na ZŠ Tuháčkova panovala napjatá atmosféra, vždyť kdo by se netěšil na Mullera z týmu Seat, zástupce BMW Farfuse, Huffa z rodiny Chevrolet sport a Holanďana van Lagena z ruské Lady! A úderem dvanácté to přišlo. Žáci přivítali závodníky obrovským aplausem, který se hostům musel jistě líbit, a možná je i překvapil.

Když byli jezdci náležitě uvedeni a jednotlivě představeni, spustila se záplava dětských otázek, ve které se ale závodníci rozhodně neutopili. Dětská tisková konference se nesla v zábavné a velmi příjemné atmosféře, dvě stovky dětí se ptaly na všemožné detaily, od otázek technických až po dotazy takřka „na tělo“. Žáci se dokonce nebáli vyptávat v angličtině, což přispělo k překvapení a nadšení závodnické čtyřky.

Za snahu co nejvíce proniknout do tajů závodění v seriálu WTCC byly děti odměněny upomínkovými předměty, vstupenkami na WTCC, autogramy i plakáty, ale je jisté, že to nejcennější, co si odnesly, byly nabyté zkušenosti a dobrá nálada, a vlastně to samé se dá říci i o jezdcích – ti si nemohli „tiskovku“ vynachválit a určitě to bude jedna z velmi příjemných vzpomínek na brněnský díl WTCC.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA WTCC Brno 2009 - pátek a Fiati Abarth objektivem Víti Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose