www.car.cz
 

Američan Rossi s monopostem českého týmu ISR v Brně zlatý !!
     21.6.2009 23:46 - tisková zpráva


IFM: Tým ISR vybojoval na domácí půdě vítězství

Alexander Rossi s monopostem českého týmu ISR se ve svém šestém závodě v šampionátu International Formula Master dočkal svého premiérového vítězství. Po startu ze druhé pozice sedmnáctiletý Američan vyhrál nedělní závod s více než sedmisekundovým náskokem před jezdci favorizovaného týmu JD Motorsport. Erik Janiš dokončil závod na čtvrté pozici.

Po sobotním pátém (Janiš) a sedmém (Rossi) místě vyráželi jezdci pražské stáje ISR do nedělního závodu z první (Rossi) a druhé (Janiš) řady, neboť do druhého závodu startuje prvních osm jezdců klasifikace první jízdy v opačném pořadí. Alexander Rossi odstartoval výborně, krátce po startu šel do čela, na vedoucí pozici začal postupně ujíždět svým pronásledovatelům a v cíli mohl slavit svůj premiérový triumf v IFM.

Erik Janiš tolik štěstí neměl. Po startu byl jedním ze soupeřů natlačen na boxovou zeď, musel zvolnit a přišel o několik pozic. Odstoupení jednoho z nich v závěrečné části závodu nakonec pomohlo olomouckému závodníkovi k zisku bodů za čtvrté místo. „Odstartoval jsem docela dobře, ale dostal jsem se na vnitřek dráhy pod Arabadžijeva, který mě natlačil až ke zdi, takže jsem musel zvolnit. Oba nás předjel Král a před druhou zatáčkou se přese mne přehnal rozdílem třídy i Afanasijev,“ vysvětluje Erik Janiš.

„Auto dnes nefungovalo tak dobře jako včera. Zatímco Rossi si stěžoval na nedotáčivost, já jsem dnes trpěl maximální přetáčivostí, v zatáčkách jsem musel dávat kontra a projíždět je de facto smykem. Proto jsem neměl ani pomyšlení na to, že bych se snažil dojíždět špičku tak, jak se mi to dařilo včera; spíš jsem si hlídal pozici. Moc mě mrzí, že kvalifikace nedopadla tak, jak jsem ji měl rozjetou. Věřím, že kdyby to vyšlo, mohl být průběh víkendu úplně jiný.“

„Mám velikou radost a musím pochválit oba jezdce za výkony, které předváděli po celý víkend. Škoda jen, že na Erika se trochu lepila smůla," říká šéf týmu ISR Igor Salaquarda. „Těší mě, že jsme se konečně dočkali vítězství. Už v minulosti někteří z našich jezdců vedli, ale vždy to skončilo poruchou nebo havárií. Dnes rozhodl start, který se Alexovi povedl, zatímco Erikovi nevyšel úplně podle představ. Na Rossiho se sice dotahoval Král, ale věřím, že by ho Alexander za sebou udržel, i kdyby Královi v závěru neupadlo křídlo."

Ačkoliv měl být brněnský podnik jednorázovým vystoupením týmu ISR v letošní sezoně International Formula Master, po úspěšném víkendu tým nyní míří do belgického Spa, kde společně s Alexanderem Rossim absolvuje soukromé testování.

Výsledky závodu naleznete ZDE

BPA


 
 
Fotogalerie:   IFM 2009 a český tým ISR zlatý v Brně, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose