www.car.cz
 

Michal Matějovský je po Brně nadále průběžně druhý
     21.6.2009 23:52 - tisková zpráva


Matějovský si upevňuje pozici na špici
- 20. 6. 2009, Brno -

O tomto víkendu pokračuje svým druhým podnikem SEAT León Eurocup. Seriál závodů vozů SEAT tentokrát zavítal poprvé do České republiky a pro Michala Matějovského, jezdce španělsko-českého týmu SUNRED-BRT, replica watches se tak tyto závody na domácí půdě staly velkou výzvou.

"Vše jsme v týmu zaměřili na co nejlepší přípravu vozu před domácím podnikem. V pátek se však během volných tréninků prudce zhoršilo počasí a prakticky nepřetržitě hustě pršelo. Ani auto nefungovalo k mé úplné spokojenosti a výsledky volných jízd (11. a 16. místo) vůbec neodpovídaly mým představám. Dále se proto pracovalo na nastavení vozu a osmý nejlepší čas v sobotní dopolední kvalifikaci byl již příslibem možného lepšího výsledku," hodnotil vývoj situace jezdec Michal Matějovský, který startoval v sobotním odpoledním závodě ze čtvrté startovní řady a během 10 kolového závodu se dokázal dostat až na 4. místo v cíli!

"Domnívám se, že rozhodujícím momentem v tomto závodě byl jeho začátek. Po letmém startu se do první zatáčky dostaly téměř všechny vozy v tom nejtěsnějším uspořádání a mě se podařilo protáhnout se z této skrumáže a také vyhnout kolizi, která po startu právě v těchto místech nastala," dodal ještě Matějovský k průběhu bojů na brněnském okruhu po jejich skončení.

První závod, do kterého nastoupilo celkem 22 jezdců, vyhrál Francouz Michael Rossi před Italem Pedalou a Švýcarem Barthem. Matějovský si za své čtvrté místo připsal 5 bodů a s celkovým počtem 16 bodů je před nedělním závodem na druhém místě celkové klasifikace. Sobotní závod vynesl do čela Itala Pedalu, který však před Michalem Matějovským vede o pouhý jeden bod a oba tito jezdci již "odskočili" od Lariniho, Coronela a Rossiho, kteří jsou po sobotním závodě na třetím místě se shodným ziskem 12 bodů.



ČSMS



 
 
Fotogalerie:   FIA WTCC Brno 2009 - pátek objektivem Víti Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose