www.car.cz
 

YPRES RALLY e 2009 : další výborné STŘÍBRO v IRC pro Fabii S 2000
     21.6.2009 23:57 - tisková zpráva


21. června 2009

ŠKODA MOTORSPORT OBSADIL DRUHÉ MÍSTO NA BELGICKÉ YPRES RALLY

Tovární tým Škoda Motorsport zopakoval umístění z rally na Azorských ostrovech a na rally Ypres v Belgii obsadil díky výbornému výkonu posádky Jan Kopecký – Petr Starý výtečnou druhou příčku. Druhý tovární pilot Juho Hänninen se svým spolujezdcem Mikko Markkulou dojeli na páté pozici.

Jan Kopecký se již od prvního dne zařadil mezi kandidáty na celkové prvenství, kdy zajížděl stabilně časy mezi prvními třemi a první etapu čítající šest rychlostních zkoušek zakončil na celkovém třetím místě se ztrátou 8.4 vteřiny na druhé a 13.3 vteřiny na první místo. Juho Hänninen zakončil páteční den celkově pátý se ztrátou 0.2 sekundy na čtvrtou příčku.

Soutěž čítající celkově 281 km rychlostních zkoušek plná rychlých pasáží s průměrnými rychlostmi přes 110 km/h a řadou ostrých zatáček na konci dlouhých rovinek splnila očekávání ostrého rallyového boje. Sobotní den přinesl špičkové souboje prvních třech jezdců ve všech zbývajících deseti rychlostních zkouškách. Kopecký díky stabilním výkonům obsadil nakonec druhé místo se ztrátou 20.4 sekundy na vítěze. Juho Hänninen začal v závěru soutěže zrychlovat a konečnými časy se vyrovnal nejlepším jezdcům, před poslední erzetou byl dokonce na skvělém třetím místě, defekt pneumatiky jej však nakonec připravil o medailovou pozici a odsunul na celkové páté místo se ztrátou 3 minut a 35 sekund na vítěze.

Michal Hrabánek, šéf týmu Škoda Motorsport rally Ypres komentuje: „Rally Ypres byla první čistě asfaltová soutěž, kterou jsme s vozem Fabia Super 2000 absolvovali, a ukázalo se, že bude bojem skutečně o každou vteřinku, což je koneckonců charakteristické pro celý IRC seriál a určitě zajímavé pro diváky a fanoušky rally. Konečný výsledek potvrdil úspěch z Azor a skutečnost, že jsme schopni bojovat o celkové prvenství. Ten pomyslný poslední krůček nám však ještě chybí a jen potvrzuje fakt, že nás čeká ještě spousta tvrdé práce.

Poznatky z této rally nám určitě pomohou v dalším vývoji vozu a jeho přípravě na další soutěže a rovněž v rámci našeho zákaznického programu prodeje vozů. Chtěl bych poděkovat oběma posádkám za statečný výkon na nelehké trati a pogratulovat vítěznému týmu. Naším příštím soutěžním programem bude účast na rally v Rusku ve dnech 9. -11. července, která je známá nelehkými podmínkami na šotolinové trati plné nerovností a záludných úseků. Bude to další těžká zkouška pro vůz Fabia Super 2000 a obě naše posádky.“

Jan Kopecký: „Fabia fungovala bez problému, potvrdilo se, že je rychlá, spolehlivá a konkurenceschopná i na asfaltu. Rally je krásný sport, chci poděkovat celému týmu Škoda Motosport, že mohu být jeho součástí. Velký díky patří opět českým fanouškům, kteří i tady v Belgii byli hodně vidět a slyšet, člověka to vždy ohromně nabudí. Co se soutěže týká, po oba dny bylo sucho, za což určitě byli všichni rádi, asfalt tady je hodně kluzký a hodně se řežou zatáčky, takže při dešti by to tady bylo ještě náročnější.“

Juho Hänninen: „Byla to těžká soutěž svým profilem ne úplně šitá na míru mému stylu. Určitě se těším na rally do Ruska, kde bude má přeci jen oblíbenější šotolina. Jsem rád, že jsem dojel do cíle a celkové páté místo stejně jako průběh soutěže hodnotím pozitivně. Nasbírané zkušenosti bohatě zúročím v budoucnu. Děkuji všem členům týmu za špičkovou podporu a přípravu vozu během celé rally“.






Jaroslav Černý, Podniková komunikace
Karel Pokorný, Podniková komunikace


 
 
Fotogalerie:   Erzetka Rokycany 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose