www.car.cz
 

V Malé Bystřici u Vsetína nejrychlejší po oba dny Marek Rybníček
     22.6.2009 22:56 - tisková zpráva


Chladné, deštivé, někdy proměnlivé počasí doprovázelo další závod série KW Berg-Trophy 2009, který se uskutečnil tento víkend v Malé Bystřici – Vsetíně. V závodě, který se konal rovněž jako Memoriál Miroslava Fajkuse, startovalo 120 jezdců. Nejlépe se s těžkými podmínkami vypořádal Marek Rybníček, který po oba dny celkem s přehledem zvítězil. Jezdec Liqui Moly Komvet startoval se špičkově připraveným Mitsubishi Colt Evo 550:

„Jelikož jsem jel letos poprvé na vodě, tak jsem trochu zkoušel. Auto je rychlé, dosahoval jsem zde maximálku přes 230 km/h. Takže to bylo místy nebezpečné. Trať mně tady vždy sedí“. V sobotu mu „dýchal“ na záda prostějovský Jakub Král s rychlým Mitsubishi Lancer Evo VII. Král ztrácel na vítěze 2,7 sekundy, bohužel v neděli musel pro poruchu motoru ze závodu odstoupit. Třetí místo v sobotním absolutním pořadí připadlo Davidu Komárkovi, stájovému kolegovi vítězného Rybníčka. Tento okříšský jezdec startoval rovněž na voze Mitsubishi Lancer, ale desáté evoluce. „Vodu miluji, nemám s tím vůbec žádný problém. Některé věci jsme tady nově zkoušeli, takže velká spokojenost“.

Čtvrté místo obsadil další jezdec skupiny S, a to Drahoslav Šubert na Mitsubishi Lancer Evo IX. Pátý byl se ztrátou 1,2 sekundy na Šuberta Jiří Špalek a to jak jinak na dalším Lanceru deváté evoluce. První „zadokolkou“, která se prokousala do absolutní TOP 10, bylo BMW M3 VPT Antonína Daniela, člen BP Autosport Bruntál. Tento vůz prochází neustálým vývojem a změny, které byly provedeny od posledního závodu, jsou znát na velmi dobrém výsledku. Jednu desetinku za ním, skončil na sedmém místě doposud vedoucí jezdec KW Berg-Trophy 2009, liberecký pilot Aleš Mlejnek. Tento člen Berg-Trophy Teamu startuje s formulí Opel Lotus. 0,5 sekundy za ním obsadil osmé místo Pavel Ulman s BMW M3 o obsahu 4400 ccm. Deváté místo připadlo na Miloše Zmeškala na Reynardu 97D F3000, který nechal o 0,17 sekundy za sebou desátého Romana Bublu. Ten startuje s dalším Lancerem, a to Evo VI.

V neděli přeci jen přálo počasí formulovým jezdcům a tak za vítězným Rybníčkem skončil dravě jezdící Aleš Mlejnek, startující za Berg-Trophy Team na formuli Opel Lotus. Třetí místo obsadil Miloš Zmeškal na Reynardu 97D F3000. Na druhého Mlejnka ztratil 2,7 sekundy. Čtvrtý byl David Komárek, který zajížděl po celý víkend vynikající časy se špičkově připraveným Mitsubishi Lancerem Evo X. Stejně jako v sobotu byl na pátém místě absolutního pořadí Jiří Špalek, který nechal o 0,4 sekundy za ním Pavla Ulmana s BMW M3 a o 0,6 sekundy na šestém místě Romana Bublu.

Drahoslav Šubert se musel spokojit s místem osmým, ale i tak je to pro jezdce skupiny S velký úspěch. Premiérově se do první desítky dostal Martin Zeman. Tento jezdec startoval s Mitsubishi Lancerem Evo VI a zaostal za osmým Šubertem o pouhé 0,1 sekundy. Desáté místo a jeden bod do klasifikace absolutního pořadí KW Berg-Trophy 2009 bral výborně jezdící Josef Dohnálek jr. Jezdec Kovosteelu Novitech Sudoměřice startoval s Citroenem Saxo VTS a i přes technické problémy těsně před závodem, předváděl skvělou jízdu.

Třída S-2000 měla 19-ti členné zastoupení jezdců, takže se odehrávali líté boje o každé místo a každý bod. Z této vřavy vystoupal po oba dny na nejvyšší pódiové místo Jan Čermák, člen SVC Motorsport Náchod. Tento výborný jezdec startuje letos s vozem VW Golf III: „Bylo to fajn. Třída byla velmi dobře obsazená. Největším soupeřem mně byl Martin Čábela. Užíval jsem si to“. V sobotu nechal za sebou o jednu sekundu na druhém místě pražského Martina Čábelu, startujícího s pěkným vozem Honda Integra Type R. Třetí Michal Slováček, startující s Nissanem Sunny GTi, ztrácel na vítěze 3,6 sekundy. V neděli byli po první jízdě vtěsnáni čtyři jezdci do dvou desetin! Nakonec Čermák opět zvítězil, ale tentokrát před stále se zlepšujícím slovákem Milanem Matiasem. Matias ztrácel 1,4 sekundy a startoval s vozem Opel Astra GSi. S vozem stejné značky startoval i třetí v nedělním pořadí Petr Mitánek.

Výborně nabitou skupinou byly i historické vozy. Vítězným jezdcem, a to v sobotním i nedělním klání, byl Michal Moural startující s vozem VW Golf I. Po oba dny nechal za sebou vždy druhého Libora Jelínka na překrásném voze BMW 3.0 CSL. V neděli byla Jelínkova ztráta neuvěřitelných 0,05 sekundy! V sobotu byl na třetím místě Roman Dokoupil na pěkné Škodě 130 RS. Na druhého Jelínka ztrácel 1,5 sekundy. V neděli se na bednu a třetí místo dostal Ladislav „Laco“ Kozmann. Tento slovenský jezdec přes zimu přezbrojil a místo Trabanta ho vídáme se stále se zrychlujícím VW Scirocco.

Třída E1-1600 měla po celý víkend stejné pořadí na prvním a třetím místě. Ale velmi početné pole startujících předvádělo boj o každou pozici. Suverénní byl Josef Dohnálek jr., startující s Citroenem Saxo VTS. Ten skvělou jízdou nedal svým soupeřům žádnou šanci: „Zvládl jsem to až překvapivě moc dobře. Nemám velké zkušenosti s jízdou za deště“. V sobotu nechal za sebou Ivana Konečného, v neděli svého otce Josefa seniora. Třetí místa pro sebe urval Jaroslav Fikota, startující s vozem Honda CRX II. V sobotu ztrácel 0,2 sekundy na Konečného, v neděli 1,4 sekundy na Dohnálka seniora.

Ve třídě E1-2000 se při neúčasti Vladimíra Vitvera otevřelo místo na pódiu pro vícero jezdců. Přesto favoritem byl Milan Boháč na voze Renault Clio Sport, který tuto roli dokonale splnil. Jezdec Liqui Moly Komvet Teamu po celý víkend držel na uzdě atakující jezdec z dalších míst: „Jsem spokojený. Škoda, že se v sobotu nejela druhá jízda. Velmi se mně tady líbilo“. Druhý byl po oba dny stále se zrychlující Stanislav Firtl jr. se Škodou Octavií TDi, člen Berg-Trophy Teamu. Třetí byl vždy Rostislav „Ozzy“ Pilař na Fordu Escort RS 2000. V sobotu ztratil na Firtla 2,2 sekundy, v neděli pouhé 0,7 sekundy.

V sobotu měly závody velký časový skluz, který se nepodařilo stáhnout. A tak se započítávala do hodnocení pouze jedna závodní jízda. V neděli již vše běželo jako po „drátku“. Další zastávkou kolotoče KW Berg-Trophy 2009 pro boje o tituly Mistrů střední Evropy bude Nová Bystrica na Slovensku. Veškeré informace o tomto závodě či celém seriálu naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz

 

PR 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose