www.car.cz
 

Tým SEAT Sport má za sebou úspěšný víkend na Masarykově okruhu
     22.6.2009 23:00 - tisková zpráva


MULLER, TARQUINI A MONTEIRO NA STUPNÍCH VÍTĚZŮ
SEAT si v Brně připsal důležité body


Tým SEAT Sport má za sebou úspěšný víkend. Na Masarykově okruhu v Brně 3 jezdci SEATu vystoupili na stupně vítězů, a to i přesto, že brněnská trať patří k těm méně výhodným okruhům pro SEATy León TDI.

SEAT Sport na šestém podniku letošního Mistrovství světa cestovních vozů WTCC opět uspěl zejména díky týmové práci, když Yvan Muller skončil na druhém místě a Gabriele Tarquini i Tiago Monteiro byli každý v jednom ze závodů třetí. SEAT si tak připsal velmi důležité body, které jeho jezdce drží na špičce průběžného pořadí jezdců a značku na čele průběžného pořadí poháru konstruktérů. To je stav, který trvá nepřetržitě od prvního závodního víkendu po celou první polovinu letošní sezony šampionátu WTCC.

Rickard Rydell skóroval v obou závodech, když dojel čtvrtý a šestý, zatímco Jordi Gené se stal nevinnou obětí nehody v první zatáčce. Pro šest aut zde závod skončil, což pro Yvana Mullera znamenalo postup na třetí místo. Francouzský jezdec však měl poškozenou příď a takže umožnil předjetí Tarquinimu a Rydellovi, kteří nakonec dojeli na třetím a čtvrtém místě za vozy BMW Alexe Zanardiho a Jörga Müllera.

Ve druhém závodě startoval Yvan Muller spolu s Tiagem Monteirem z prvních pozic na startovním roštu a díky jejich týmové spolupráci dokázali dojet na druhém a třetím místě do cíle za prvním BMW Sergia Hernándeze. Za první trojicí sváděl tuhý boj o další místa peloton tvořený Müllerem, Zanardim, Tarquinim a Rydellem. Jezdci SEATu nakonec dojeli na pátém a šestém místě, tedy s dalšími cennými body do průběžného pořadí šampionátu WTCC.

I přes technickou nevýhodu SEATů León TDI v podobě sníženého plnicího tlaku turbodmychadla na 2,7 baru, byl výsledek uplynulého víkendu pro SEAT Sport velmi pozitivní. Yvan Muller a Gabriele Tarquini po první polovině sezony vedou průběžné pořadí jezdců a SEAT je stále na čele pořadí značek.

V Brně se během uplynulého víkendu konalo také další kolo poháru SEAT León Eurocup, ve kterém Českou republiku úspěšně reprezentuje Michal Matějovský. Hvězdou brněnských závodů ale byl Španěl Diego Puyo, který se stal vítězem českého víkendu a získal hlavní cenu v podobě účasti v dalším podniku šampionátu WTCC za volantem vozu SEAT León WTCC. Matějovský dojel v prvním závodě na čtvrtém místě a ve druhém závodě na pátém, celkově je po dvou závodních víkendech na třetí pozici průběžného pořadí.


Příští kolo šampionátu WTCC se uskuteční na městském okruhu v Portu 4. a 5. července 2009.


Průběžné pořadí jezdců po 12 závodech WTCC

1. Yvan MULLER (SEAT León TDI) 66 b.
2. Gabriele TARQUINI (SEAT León TDI) 56 b.
3. Augusto FARFUS (BMW 320si) 54 b.
4. Jörg MÜLLER (BMW 320si) 41 b.
5. Rickard Rydell (SEAT León TDI) 38 b.
6. Andy Priaulx (BMW 320si) 36 b.



Průběžné pořadí poháru konstruktérů po 12 závodech WTCC
1. SEAT 161 b.
2. BMW 153 b.
3. CHEVROLET 103 b.
4. LADA 45 b.

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA WTCC Brno 2009 - pátek objektivem Víti Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose