www.car.cz
 

Lukáš Pešek přivezl z britského Donnigton Parku další čtyři body!!
     tisková zpráva


Lukáš Pešek v Donnigtonu Cinzano British Grand Prix, Donnington Park (23.7.2004)

Dnešním dnen začal poslední závod první části mistrovství světa silničních motocyklů, tentokrát v anglickém Donnigtonu, na okruhu Donnigton Park, nedaleko hradu Donnigton. Po tomto v pořadí devátém závodě budou mít týmy i jezdci čtyřtýdenní pauzu během níž se připraví na druhou polovinu sezony, kterou zahájí poslední srpnový víkend velmi očekávaným závodem v Brně.

Lukáš přijel na Donnington již ve středu a začal se seznamovat s dalším, pro něj opět neznámým, okruhem. Do včerejšího dne panovalo nad okruhem v Donnigtonu typicky anglické deštivé počasí, ale dnes ráno čekalo na všechny příjemné překvapení. Obloha se vybarvila do modra a na okruh svítilo celý den slunce a teplota se vyšplhala na 21°C.

Dnešní ranní volný trénink byl pro Lukáše první příležitostí, aby si vyzkoušet trať, kterou vůbec nezná. Během tréninku ujel 23 kol a v konečném hodnocení tréninku se umístil na 19. pozici s časem 1“40,152. Lukáš ztrácel hlavně na prvním a druhém měřeném úseku trati, kde mu nejvíce chyběl výkon motoru. Mechanici týmu provedli po tréninku několik úprav v nastavení motoru a převodovky, což Lukášovi v odpolední kvalifikaci umožnilo mírně vylepšit svůj čas na 1“39,794s. V celkovém hodnocení první kvalifikace se Lukáš umístil opět na 19. pozici se ztrátou 2s na prvního A. Doviziosa.

„Dnes to tedy nebylo podle mých představ. Moc mi to nešlo. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na okruh, ale pořád se s tím nějak nemůžu srovnat. Jsou tady hodně rychlé pasáže po kterých následuje stoupání a tam mi pořád chybí výkon. Musíme se na to podívat, protože tam ztrácím nejvíc. Zítra to snad bude lepší.“ Řekl Lukáš po dnešní kvalifikaci.

Lukáš dnes v ranním tréninku odkroužil na okruhu Donnington Park celkem 20 kol a postupně zlepšoval svůj čas. Oproti včerejšku opět odkrojil 0,6s a dostal se na 1:39,153 a snížil svoji ztrátu na vedoucího jezdce A. Doviziosa na 1,564s. V odpolední kvalifikaci pak již jen mírně vylepšil svůj dnešní ranní čas na výsledných 1:39,135. Tímto časem se v samostatném hodnocení druhé kvalifikace umístil na 17. místě a v celkovém hodnocení kvalifikace za oba dva dny na místě 20. Do zítřejšího závodu tedy odstartuje z 5. řady společně s T. Luthim, S. Peruginim a M. Pasinim.

„Špatný. 20. místo na startu opravdu není to, co bych si představoval. Trať je velice hezká, ale je zároveň dosti těžká. Je tu obtížný sjezd, u kterého jsme teprve ve druhé kvalifikaci zjistili, že máme krátkou šestku. Udělali jsme pár změn a v zítřejším warmupu to vyzkoušíme. Doufám, že to bude lepší. V závodě to nebude jednoduché, protože se budu zase probíjet ze zadních pozic, ale chci si z Donningtonu odvézt další body. To je můj cíl pro zítřek.“ Řekl Lukáš po dnešní druhé kvalifikaci.

NEDĚLE:
Uplynulé dva dni se počasí na okruhu Donnigton snažilo jezdcům připravit co nejlepší podmínky pro kvalifikace, ale dnes ráno bylo nebe zatažené a pršelo. Ranní Warm Up se jel na mokré trati, což se projevilo i na časech, které jezdci během dvacetiminutového WarmUpu dosahovali. Navíc okruh v Donnigtonu dostal nedávno nový povrch a trať byla velmi kluzká a zrádná. V průběhu dopoledne se ale počasí umoudřilo a mírný vítr stihl trať do odpoledních startu závodu úplně vysušit.

Lukáš odstartoval do dnešního závodu z 5. řady z 20. pozice, kterou si vybojoval v kvalifikaci. Stejně jako minulý závod na Sachsenringu se mu start vydařil, ale v první zatáčce se přes něj dostalo několik jezdců a Lukáš se tak opět musel probíjet polem jezdců dopředu. Na konci prvního kola projížděl cílem jako 21. Během prvních pěti kol se postupně dostával do správného závodního tempa a odpoutal se od skupinky jezdců okolo dvacátého místa, která pomalu ztrácela na jezdce před sebou a již v pátém kole se propracoval na 17. pozici.

 Lukáš během následujících kol předvedl skvělou stíhací jízdu a dostal se do skupiny jezdců, která bojovala o 10. až 13. místo. Závod pak dokončil na 12. pozici a připsal si další 4 body do celkového hodnocení mistrovství světa. Po dnešním závodě je s celkovým ziskem 8 mistrovských bodů na 21. pozici a v hodnocení nováčků druhý za M. Passinim. Lukáš v dnešním závodě opět prokázal, že umí bojovat a že je schopen na svém motocyklu zajíždět stejné časy jako jezdci, kteří se pravidelně umisťují v první desítce.

Byl to dobrý závod. Mám další čtyři body do mistrovství světa a z toho mám velkou radost. Navíc to byl poslední závod před Brnem, které se jede za měsíc a pro mě byl dnešní výsledek velkou vzpruhou po první části sezóny, která neprobíhala zrovna podle mých představ.

Dnes jsem odstartoval poměrně dobře, snad se mi už podařilo problém se starty odstranit. Ale startoval jsem z 20. pozice z vnitřní strany dráhy a v první zatáčce mně předjelo několik jezdců. Dohnal jsem to během prvního kola a pak jsem se na několik kol zdržel v malé skupince kolem 20. místa. Trvalo mi několik kol než jsem se odpoutal a začal stíhat skupinu jezdců před sebou. Dojel jsem je a do konce závodu pak bojoval s nimi o místa. Mohl jsem být i desátý nebo jedenáctý, ale v poslední zatáčce mně zavřel Pellino, který si dobře hlídal svoji pozici a já už neměl prostor na předjíždění. Ale i tak jsem s dvanáctým místem celkem spokojen, je to můj nejlepší letošní výsledek..“
Řekl Lukáš po dnešním úspěšném závodě.



- AMD -


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose