www.car.cz
 

Michal Matějovský veze body z víkendového Brna.
     22.6.2009 23:08 - tisková zpráva


Cenné body Michala Matějovského z víkendového Brna

V neděli 21. 6. 2009 se na brněnském okruhu uskutečnil další závod evropského seriálu SEAT León Eurocup. Michal Matějovský, který v sobotním závodě vybojoval 5. místo, startoval v nedělním závodě z páté startovní pozice, tedy ze třetí řady startovního roštu. Pevný start se Michalovi vydařil a postupně se dostával o jednu dvě příčky dopředu.

Avšak kvůli kolizím a následné hromadné havárii měl závod postupně žlutou a červenou fázi a následně byl restartován druhým pevným startem. I po tomto startu se někteří jezdci dostávali do různých kolizních situací. Závod nedokončilo celkem šest jezdců. Matějovskému se podařilo vyhnout se všem kolizím a včlenit se do skupinky vedoucích jezdců, kde byli Ital Puyo, Maďar Michelisz, Francouz Clariet a Ital Pedala. Tato skupina dojela do cíle s větším náskokem před ostatními. Michal skončil nedělní brněnský závod na 5. místě, připsal si tak další 4 cenné body a je s 20 body na 3. místě celkového pořadí jezdců za Italem Pedalou (23 bodů) a Španělem Diegem Puyo (22 bodů).

"Na závody na domácím brněnském okruhu jsem se velmi těšil. Před sezónou jsem říkal, že bych si v letošním roce přál umístění kolem 3. až 5. místa. Jsem velmi rád, že se mi to zatím daří. Za čtrnáct dnů mne však premiérově čeká velmi těžký městský okruh v portugalském Portu a já vím po zkušenostech z městského okruhu ve francouzském Pau, kde jsme jeli vloni, že pokračovat právě na tomto okruhu v dobrých výsledcích bude velmi těžké.

Samozřejmě se ale o to pokusím a do závodů v Portugalsku půjdeme opět naplno," řekl Michal Matějovský na závěr brněnského podniku.

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2009 a Leony Supercopa objektivem Jirky Maršíčka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose