www.car.cz
 

FIA GT 4 na Oscherslebenu : Vladimír Hladík dvakrát devátý
     22.6.2009 23:14 - tisková zpráva


Hladík a Oschersleben: Přes potíže spokojenost

Letos podruhé si brněnský automobilový závodník Vladímír Hladík zazávodil v Evropském poháru GT4. Jedničku stáje Tech Future startující s vozem Aston Martin V8 Vantage ovšem provázely potíže před startem i v samotných závodech na německém okruhu v Oscherslebenu. Přesto je s konečnou bilancí spokojen. V obou jízdách obsadil kvalitní deváté místo.

"Ladili jsme nový brzdový systém a podařilo se nám to vlastně až v sobotu. I proto asi kvalifikace neproběhla podle našich představ. Problémy se pak přenesly i do sobotního závodu. Nešlapalo nám to, navíc to byl nepříjemný závod, ovlivněný počasím. Trať byla střídavě suchá a pak zase mokrá. Já jsem navíc vyletěl v zatáčce z tratě. Konečné deváté místo je za daných okolností spíš překvapením," popsal předstartovní trable a sobotní jízdu Hladík.

V neděli Hladík své umístění zopakoval, ale jak říká, závodnicky to bylo mnohem lepší.

"Velice slušně jsem odstartoval a jelo mně to dobře. Jenže pak jsem dostal ránu a pokračoval jsem s ohnutou spojovací tyčkou. Ale i s takto poškozeným autem jsem se zrychloval a jezdil opravdu dobré časy. Proto jsem z s tímto devátým místem velice spokojený, je cennější než sobotní," říká Hladík.

Bilance první poloviny v Evropském poháru GT 4 je pro předního brněnského jezdce příznivá. Při svém prvním startu v anglickém Silverstone obsadil páté a šesté místo, nyní byl dvakrát devátý. To je v souladu s jeho předsezónním cílem pro tento šampionát, kterým bylo jezdit do desátého místa. Po té, co jeho vůz doznal podstatných úprav se Hladík může za polovinou sezóny ohlédnout s upokojením.

"V Siverstone to bylo lepší než jsem čekal. Teď v Německu jsem závod vzhledem ke zmíněným potížím bral spíš jako ostrý trénink, nebo jakýsi test vozu pro druhou polovinu sezóny. Víme přesně co doladit a věřím, že na tyto dva závody dokážu navázat," dodal Hladík.

Po dovolené může svá slova potvrdit 23. srpna, kdy je na pořadu další podnik šampionátu v belgickém Zolderu.



Zdeněk Vlach,
mluvčí stáje Tech Future


 
 
Fotogalerie:   GT3 na Oscherschlebenu 2009, pátek objektivem Karla Kubeše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose