www.car.cz
 

Continental obuje zimní pneumatiky také pro BMW 1, či BMW M3 atd
     24.6.2009 15:38 - tisková zpráva


Continental získal pro své zimní pneumatiky schválení dalších výrobců automobilů

Hannover, červen 2009. Společnost Continental si právě zajistila další schválení pro své zimní pneumatiky. Ultrasportovní auta stejně jako menší kompaktní modely budou tuto zimu jezdit na pneumatikách vyráběných společností Continental, která je leaderem na evropských trzích.

Uvedená schválení podtrhují výjimečnou kombinaci bezpečnostních standardů a sportovního výkonu pneumatik vyvíjených konstruktéry společnosti Continental v Hannoveru.

Jako jeden z dodavatelů pneumatik pro kompaktní BMW řady 1, módního MINI a sportovního BMW M3 se mohou nyní zimní pneumatiky Continental pochlubit dalšími zápisy v seznamu svých schválení pro první výbavu vozidel. Experti na podvozky BMW dosud udělují svá schválení pouze pneumatikám nabízejícím optimální kombinaci živého výkonu a dobrých záběrových vlastností na zimních silnicích. „Pro BMW bylo mimořádně důležité, aby byly pneumatiky schopny přenášet špičkové handlingové vlastnosti vozu na asfalt,“ vysvětluje Philipp Ohliger (27), konstruktér pneumatik ze společnosti Continental. „Zároveň musejí nabízet vysokou úroveň bezpečnosti na sněhu, aby byl požitek z řízení BMW plně zachován i v případě omezení daných chladným ročním obdobím.“

Pneumatiky ContiWinterContact TS 810 S, kterými jsou nyní vybavovány některé modely BMW a MINI, se tak v některých detailech liší od normálních sérií pneumatik. „Aby je mohli prodejci pneumatik odlišit, byla k označení velikosti pneumatiky přidána hvězdička,“ říká Ohliger. „Nyní vyrábíme velikost 195/55 R 16 H pro řadu 1 a MINI, přičemž u M3 se používá širší rozměr 235/40 R 18 V. „Vývoj zimní pneumatiky schopné naplnit vysoká očekávání mnichovského výrobce aut vyžaduje vynikající týmovou práci. A tentokrát byla týmová práce téměř mezigenerační, jelikož Ohliger si vyžádal odbornou pomoc zkušeného specialisty na zimní pneumatiky – Franze Diensthubera (60). Spolupráce se vyplatila oběma – a také řidičům BMW řady 1 a modelů M3 a MINI, kteří teď těží z ještě lepšího požitku z jízdy a bezpečnosti.

Místo ve skupině dodavatelů pneumatik pro první výbavu vozů BMW dokazuje, že Continental při konstruování a vývoji pneumatik pokračuje ve svém úspěšném tažení. Společnost přitom vyrábí pneumatiky pro jeden ze tří vozů produkovaných v Evropě a také je dodavatelem pro výrobce automobilů v USA a v Asii. Za tímto účelem jsou vyráběny pouze pneumatiky značky Continental, zatímco ostatní klíčové značky, Uniroyal, Semperit, General Tire a Barum se prodávají po celém světě v tzv. ‚quality‘ a ‚budget‘ segmentu na trhu náhradní potřeby. K pokrytí regionálních požadavků v Evropě a Střední Americe využívá tento evropský tržní leader svých značek Gislaved, Viking, Euzkadi, Mabor a Matador.


S obratem přesahujícím v roce 2008 24 miliard EUR představuje společnost Continental jednoho z předních světových dodavatelů pro automobilový průmysl. Jako dodavatel pneumatik, brzdných systémů, systémů a součástí pro pohonné ústrojí a šasi, přístrojové techniky, automobilové elektroniky a technických elastomerů, přispívá Continental ke zvýšení jízdní bezpečnosti a také k ochraně globálního klimatu. Společnost v současné době zaměstnává přibližně 133 000 zaměstnanců na téměř 190 místech v 35 zemích.


Každá čtvrtá pneumatika v Evropě je vyrobena koncernem Continental. Také v oblasti první výbavy je Continental tržním lídrem - více než 30 % nových automobilů vyrobených v Evropě opouští výrobní linky právě na pneumatikách Continental.

Divize výroby pneumatik koncernu Continental je oficiálním partnerem FIFA World Cup 2010TM, který se bude konat v roce 2010 v Jihoafrické republice. Další informace naleznete na stránkách www.ContiSoccerWorld.com, www.ContiFanWorld.com a www.conti-online.com.

Barum Continental spol. s r. o.
Divize marketing
www.conti-online.cz  
www.barum-online.cz  

Multimediální on-line databáze: www.mediacenter.continental-corporation.com a www.vdo.de/presse

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose