www.car.cz
 

Formule 1 se nerozdělí na dva šampionáty !! Kupodivu došlo k dohodě !
     27.6.2009 15:24 - Pavel Jelínek


Prezident FIA Max Mosley na zasedání Světové rady motorsportu v Paříži prohlásil, že nebude nadále kandidovat na funkci prezidenta FIA, čímž splnil požadavky týmů, které se v mninulých dnech bouiřily a chtěly založit nový šampionát F1.  

Současné krize v F1 tedy zřejmě byla zažehnána. "Dohodli jsme se na postupném snížení nákladů. Bude tu jedna formule 1 s rozpočtem, který měla na počátku devadesátých let,“ řekl Max Mosley.

„Celé jednání o tolik medializovaném problému formule 1 trvalo patnáct minut. Obě strany byly evidentně předem domluvené a po zveřejnění svého dohody se rozešli Mosley, Ecclestone a di Montezemolo jako nejlepší přátelé,“ řekl médiím k záležitosti český zástupce v Radě Radovan Novák. 

"Jsem velmi šťastný, že zvítězil zdravý rozum," prohlásil  zase osmasedmdesátiletý šéf formule 1 Bernie  Ecclestone.

Přitom minulý týden dokonce osm z deseti stávajících stájí formule 1 odmítlo přistoupit na změny pravidel a nastavení rozpočtového stropu, který byl   omezen na 40 miliónů liber pro příští sezónu 2010. Týmy Ferrari, McLaren, Renault, Toyota, BMW-Sauber, Brawn GP, Red Bull a Toro Rosso navíc už začaly s přípravou vlastního seriálu závodů, který již dostal i své jméno a byl  prozrazen i kalendář nového seriálu těchto formulových závodů

Mělo  jich být 17.  V celé záležitosti jde všem samozřejmě o obrovské prachy, nikoliv "jen" o nějakou  formuli jedna...


 
 
Fotogalerie:   Tuning sraz ve Slušovicích, červen 2009, foto Mirek Knedla sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose