www.car.cz
 

Rodinný tábor bude prosycen vůní benzínu a nevšedními zážitky díky dakarákům.
     28.6.2009 12:43 - tisková zpráva


Rodinný tábor – Česko-Slovenský Hendikemp 2009

Tisková zpráva občanského sdružení Sportovní klub vozíčkářů Frýdek-Místek

Sportovní klub vozíčkářů Frýdek-Místek (Frýdek-Místek), Záhorie u Senice – Sportovní klub vozíčkářů Frýdek-Místek v letošním roce připravuje již třetí ročník rodinného tábora s názvem Česko-Slovenský Hendikemp 2009. Tento tábor se bude konat od 22.6. – 28.6. Akce bude již tradičně probíhat pod patronací účastníka rallye Paříž-Dakar, Tomáše Tomečka. I v letošním roce bude celý tábor prosycen vůní benzínu a nevšedními zážitky, které si účastníci z chystaného programu odnesou.

V současné době často slýcháme o integraci zdravotně postižených dětí a mládeže do vzdělávacího procesu či do zaměstnání. Zcela minimálně se však hovoří o tom, jak těmto lidem umožnit, aby strávili s rodinami příjemnou dovolenou. V občanském sdružení Sportovní klub vozíčkářů Frýdek-Místek (SKV) se tímto problémem zabývají. V hlavách jeho členů se zrodil nápad uspořádat tábor pro zdravotně postižené a jejich rodiny či přátele. Od myšlenky k realizaci sice vedla dlouhá cesta, avšak všechny překážky se podařilo zdárně překonat a Hendikemp je tu!

Hendikemp je součástí snahy, jak říká s oblibou předseda klubu, o tzv. „zážitkovou rehabilitaci“, tzn. zpřístupnit zdravotně hendikepovaným nevšední zážitky.

V letošním roce se připravuje již třetí ročník tábora, který se bude konat v době od 22.6. – 28.6. 2009 Celé akce se každoročně účastní přibližně 90 osob, z toho 30 z nich je nějak zdravotně znevýhodněno. Hendikemp již tradičně připravuje SKV ve spolupráci s armádou Slovenské republiky, v jejímž vojenském prostoru Záhorie tábor probíhá. Tomuto prostoru se mezi účastníky rallye Dakar říká: Slovenská Sahara.

Neodmyslitelnou součástí je také patron celé akce, několikanásobný účastník rallye Paříž-Dakar, Tomáš Tomeček a také jeho přátelé, kteří vozí všechny účastníky tábora ve svých závodních automobilech. A protože je celý vojenský prostor na pískovém podloží, mohou si účastníci tábora připadat skutečně jako na poušti. Hendikemp ale není jen o jízdě v závodních automobilech. Účastníci si v minulých letech mohli prohlédnout také vojenskou techniku umístěnou ve vojenském prostoru. Tato prohlídka byla ukončena projížďkou v tanku, což samozřejmě sklidilo obrovský úspěch.

Organizátoři ale nezapomněli ani na kulturní vyžití táborníků. Ti si tak třeba mohli zazpívat u ohně nebo se vyřádit při nejrůznějších soutěžích. Velký úspěch v minulých ročnících sklidil především „strašidelný les“. Ten byl součástí nočního pochodu s plněním úkolů. Všichni se mohli přesvědčit, že v okolí kempu žijí opravdu zvláštní stvoření, která naháněla některým účastníkům opravdu hrůzu. Dobrou zprávou však je, že všichni průchod tímto zvláštním lesem zvládli bez úhony! Dokonce na jeho závěr, čekal na účastníky poklad v podobě sladkostí.

A nač se mohou účastníci Hendikempu těšit letos? Na bohatý program, především však na pohodu a klídek. Jedině táborníci totiž rozhodují, čeho se aktivně zúčastní. Tak jako tak, letošním tahákem je jako každoročně jízda v Tatře Tomáše Tomečka, a nově i jízda v závodním Liazu Martina Macíka a Marka Spáčila, dalších účastníků světově známé rallye kamiónů. O další zábavu „s vůní nafty“ se postarají slovenští nadšenci s ukázkou historických vojenských vozidel.

Účastníky čeká řada zábavných soutěží, ale také hra na africké bubny nebo „škola práce s hlínou“. Samotní účastníci si budou moci vyzkoušet výrobu nádob na hrnčířském kruhu. Novinkou letošního ročníku je účast 25 zdravotně hendikepovaných dětí a mládeže ze Slovenska.

Tuto akci by letos klub vozíčkářů z Frýdku –Místku nemohl uskutečnit bez pomoci finančního daru Nadace OKD a Nadace Charty 77-Konto Bariéry a společností Ferrit, Ekofas, HP Autodemont a Lékárna Pharmax na poliklinice v Místku.

Fotky z minulých ročníků ČS Hendikempu najdete na adrese zde

Kontakty:

Adresa:

Kancelář Sportovního klubu vozíčkářů Frýdek Místek a sídlo Centra COMEBACK:Malý Koloredov 811, 738 02 Frýdek-Místek

Mobilní telefon: Radek Krupa (šéf klubu) - 608 708 523

Email: skvfm@skvfm.com

Web: www.skvfm.com  

PR

zdroj: http://www.lrt.cz/ 


 
 
Fotogalerie:   Czech Dakar team na Autosalonu Brno 2009, foto týmu Yascha

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose