www.car.cz
 

DTM : Tomáš Kostka na Norisringu po ráně od soupeře nedojel
     28.6.2009 21:35 - tisková zpráva


SMŮLA NA NORISRINGU, KOSTKA V DTM POPRVÉ NEDOJEL

Norisring, 28.6. 2009

Tomáš Kostka ve svém třetím podniku DTM poprvé okusil hořkost smůly. Po dobrém výsledku v kvalifikaci se mu podařilo dobře odstartovat do nedělního závodu, hned v prvním kole však bohužel dostal hodiny a jeho roztočené auto trefil jeden ze soupeřů tak nešťastně, že Tomáš musel do boxů a závod pro něj předčasně skončil.

Smolnou situaci popisoval pilot týmu KOLLES Futurecom-BRT jako souhru hned několika nepříjemných náhod, které se v německém legendárním seriálu občas schází pohromadě. Když se k tomu připočte stísněný městský okruh v Norinberku a obvyklá vřava po startu, není se podle něj nakonec co divit.

Výborně mi vyšel start, to mi udělalo radost. Povedlo se mi ho přesně vystihnout a tím pádem jsem šel docela dopředu a předjel jsem hned dvě nebo tři auta,“ líčil po závodě Kostka. „Ve vracečce jsem chtěl jít dopředu i přes Mathiase Laudu, ale dostal jsem se moc na vnějšek.

Při akceleraci se mi auto roztočilo a před Schöller tribunou do mě z boku naletěl Oliver Jarvis. Povedlo se mi dobelhat se s autem do boxů, ale rozsah poškození byl takový, že vůbec nemělo smysl uvažovat o případné opravě a pozdějším návratu na trať,“ dodal smutně Tomáš.

Doplnil, že auto dostalo zásah především na levý přední bok, takže došlo k výraznému poškození závěsu levého předního kola a dokonce i k destrukci brzdového kotouče. Auto je podle něj ale opravitelné a to je důležité. „Pochopitelně mě to moc mrzí, ale k motorsportu patří i takové situace. Příště snad bude líp,“ řekl ještě Kostka.


Další podnik DTM je v letošním kalendáři naplánován na víkend 17. – 19. července a jeho dějištěm bude holandský okruh Zandvoort na břehu Severního moře.



odkazy:
http://www.dtm.com/  
http://www.futurecom-tme.com/  
http://www.norisring.de/

PR



 
 
Fotogalerie:   DTM na Lausitzringu 2009 objektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose