www.car.cz
 

V anglickém Donington Parku vybojoval Ondřej Ježek 4 body
     29.6.2009 22:49 - tisková zpráva


ZE ZADNÍCH POZIC NA BODY

Rok 2009 je pro světový pohár FIM třídy Superstock 1000 přesně v polovině. Z pátého
podniku, konaném na anglickém Donington Parku, si veze Ondřej Ježek domů 4 body
za 12. místo.

Začátek víkendu probíhal na výbornou. Ondra na sobě nedal znát obavy z tratě, která mu před dvěma lety přinesla nepříjemné zranění a hned od začátku dokazoval, že se s ním musí počítat.

V první volném tréninku Ondra obsadil 10. místo i přes velké komplikace s předloktím, jež mu velmi ztěžovaly manipulaci s plynem a přední brzdou. Po ošetření v mobilní klinice se problémy zlepšily a Ondra mohl pokračovat v boji se světovou špičkou. V sobotním ranním tréninku už Ondrovi patřila 8. pozice. Vyhlídky tedy nebyly vůbec špatné.

Před kvalifikací ale začalo pršet, přesto se po deseti minutách tréninku Ondra pohyboval okolo 5. místa a bylo vidět, že by mohl bojovat o první řadu i na mokru. Přes neustálý déšť začala trať pomalu a nenápadně osychat. Zde se projevila výhoda týmů, které zariskovaly a v půli tréninku přezuli na suché pneumatiky. Ondra společně se svým týmem na tyto podmínky nezareagovali včas a výsledkem bylo 26. místo, což znamenalo start až ze 7. řady startovního roštu.

V neděli ráno Ondra obsadil ve warm-upu 7. místo a bylo vidět, že je při chuti. Start do závodu mu vyšel, rychle se posunul na bodované příčky a útočil na skupinu bojující o 7. místo. Kvůli problému se zadní pneumatikou se mu ale tuto skupinu dojet nepodařilo a cílem projel jako dvanáctý.

V celkové klasifikaci se Ondra propadl o jednu příčku na 8. místo.
Ondra Ježek: „Před tímto víkendem jsem měl docela obavy jak mi tato trať sedne. Kupodivu
úsek, v němž jsem předloni spadl a zlomil si nohu, byl mojí nejsilnější stránkou. Po volných
trénincích jsem si věřil na první dvě řady na startu. Po kvalifikaci jsem byl tedy neuvěřitelně
zklamaný.

Start do závodu se mi ale povedl. V prvním kole jsem předjel 9 soupeřů a za chvíli byl kousek za skupinkou, která bojovala o 7. místo. Zhruba pět kol před cílem ze začalo projevovat špatné nastavení zadního tlumiče a pneumatika velmi rychle odcházela. Nebyl jsem schopen pokračovat v rychlých časech a tuto skupinu jsem dojet nedokázal.

Myslím, že jsem na Doningtonu předvedl svůj nejlepší letošní výkon, ale bohužel jsem to
nedokázal proměnit ve větší bodový zisk. Příští závod se jede v Brně, tak věřím, že si tento
nepodařený víkend vynahradím.“

Šestý závod poháru FIM Superstock 1000 se koná v Brně 24.-26. července 2009.


SUPERSTOCK 1000 KVALIFIKACE


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose