www.car.cz
 

Vrchařské ME v Rieti : Náš Václav Janík stříbrný a dál vede Evropu
     30.6.2009 13:26 - tisková zpráva


V malém městečku Rieti, nedaleko Říma, se o víkendu konal další, v pořadí již šestý evropský podnik závodů automobilů do vrchu. Zdejší trať s již tradičním názvem „Coppa Carotti“ patří se svými téměř patnácti kilometry k druhé nejdelší v tomto mistrovství. Je zde také plno technických úseků i velmi rychlých pasáží, což od jezdců vyžaduje především maximální koncentraci.

Celý sobotní den, kdy se jely celkem dvě tréninkové jízdy, bylo velmi proměnlivé počasí. Vzhledem k délce trati, byla volba pneumatik velmi obtížná. Bohužel v obou jízdách team zvolil špatnou variantu, navíc se ještě přidala, stejně jako v loňské sezoně, závada turba. V tréninkových jízdách tedy Václav Janík se svým Mitsubishi dojel na druhém místě ve skupině A.

Do pozdních sobotních hodin pak mechanici teamu odstraňovali závadu na voze, aby v nedělním závodu mohl podat maximální výkon. Při zkušební jízdě ale došlo k další závadě, kdy prasklo táhlo řízení. Mechanici, i když provizorně, tuto závadu také zvládli a vůz byl opět připraven k nedělnímu závodu.

Nedělní závod byl, z důvodu své délky, pořádán jen jako jedna závodní jízda. Jakékoliv zaváhání by tedy mohlo Vaška připravit o cenné mistrovské body. Janík, ale zajel druhý nejlepší čas ve skupině A a připsal si tak další body, kterými si upevnil vedení celého šampionátu Mistrovství Evropy v kategorii I – cestovních vozů.

Nyní se Nutrend racing team rozdělil na dvě části. Jedna se přesunula do dějiště dalšího závodu, který se pořádá rovněž na Apeninském poloostrově a druhá část teamu odjela zpět do České republiky pro náhradní díly potřebné k úplnému odstranění závady řízení.

Před Nutrend racing teamem je nyní nejtěžší a zároveň nejdelší závod celého šampionátu Mistrovství Evropy, který proběhne 04.-05.července, v italském Trentu Bondone


PR
 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2009 objektivem Radka Holuba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose