www.car.cz
 

Další díl KW Berg Trophy 2009 se uskuteční tento víkend v obci Nová Bystrica
     9.7.2009 08:14 - tisková zpráva


Další díl KW Berg-Trophy 2009 se uskuteční tento víkend v obci Nová Bystrica, nedaleko města Čadca. Obec Nová Bystrica leží v severozápadní části Slovenska na rozhraní Slovenských Beskyd a Kysuckých vrchů v dolině řeky Bystrica.

Patří rozlohou mezi největší obce na Slovensku. Celá lokalita se rozprostírá v nadmořské výšce od 490 do 1226 m nad mořem. V současnosti má obec podle posledního sčítání 2882 obyvatelů a 814 domov. Součástí obce je národopisná expozice kysucké dědiny v přírodě Skanzen na Vychylovce, v které se nachází úzkokolejná železnice - světový unikát, chráněný přírodní útvar - Vychylovské prahy, Vychylovské skály.

V zátopové oblasti bývalých sousedních obcí Riečnica a Harvelka je vybudovaná vodní nádrž Nová Bystrica, která zásobuje pitnou vodou okresy Čadca, Kysucké Nové Mesto a Žilina.

Do tohoto nádherného prostřední, na skvělou 5200 metrů dlouhou trať, přijede bojovat o body do Mistrovství Střední Evropy na 135 jezdců z České republiky, Slovenska, Polska a Rakouska. Trať svým profilem připomíná Čierny Balog. Je velmi rychlá, ale na úplně novém asfaltovém povrchu. Po celé tratě jsou osazena svodidla.

V seznamu přihlášených jezdců nalezneme všechny favority letošního KW Berg-Trophy. Na startu nebude chybět vedoucí jezdec celkového hodnocení Marek Rybníček se svým Mitsubishi Colt Evo 550, dále Aleš Mlejnek s Opelem Lotus, Miloš Zmeškal s Reynardem F3000, Michal Novický s Reynardem F3, Karel Moural s Raltem F3, Tomáš Erdélyi s BMW M3 GTR, Pavel Ulman, Antonín Daniel, oba s BMW M3, Roman Bubla s Mitsubishi Lancerem Evo VI, Vladimír Vitver s Lotusem WR-9, Milan Boháč s Renaultem Clio, David Komárek s Mitsubishi Lancerem Evo X, Drahoslav Šubert a Jiří Špalek s Mitsubishi Lancery Evo IX, Josef Dohnálek jr. s rychlým Citroenem Saxo VTS a mnoho dalších a dalších špičkových vozů a jezdců.

Videosekvenci Josefa Dohnálka jr. se závodu na Pezinské Babě naleznete ZDE: http://www.berg-trophy.cz/new/play.php?src=229 a Vladimíra Vitvera z Násedlovic ZDE: http://www.berg-trophy.cz/new/play.php?src=210

Nejvíce obsazenou třídou je S+2000, kde je přihlášeno 20 jezdců. Následují E1-1400 a S-2000 s 15 jezdci a E1-2000 se 13 jezdci. Třináct jezdců je přihlášeno do skupiny Historických automobilů (HA), kde mezi favority bude určitě patřit Radovan Táborský s Fiatem 128 A Rally, Michal Moural s VW Golf I, Kozmann Ladislav s VW Scirocco či Libor Jelínek s BMW 3.0 CSL.

Videosekvenci z posledního závodu Libora Jelínka ve Vsetíně naleznete ZDE: http://www.berg-trophy.cz/new/play.php?src=237

Administrativní a technická přejímka začíná v pátek 10. 7. ve 12,00 hodin a trvá do 20,00 hodin. Veškeré informace o tomto závodu či celém seriálu KW Berg-Trophy naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   ADAC GT Masters na Lausitzringu 2009, foto Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose