www.car.cz
 

ME Trento: Vláďa Vitver při své premiéře horkokrevné Italy šokoval a vyhrál !!
     9.7.2009 10:24 - tisková zpráva


TRENTO BONDONE 2009

 

Ve dnech 4.-5. července se zúčastnil team SVC Náchod Motorsport legendárního závodu na Italském Trento-Bondone, jež byl součásti Mistrovství Evropy FIA automobilu do vrchu.

 

Délka trati téměř 17,5 km, průjezd čtyřmi městečky, převýšeni 1350m s cílem v bezmála 1700m.n.m, počet startujících převyšuje magické číslo 280 a nádherné prostředí v panorama severo-italských zasněžených Dolomit, bylo předzvěsti tvrdých bojů a fantastických zážitků.

 

První část našeho teamu dorazila na místo již ve středu ve složeni Vláďa a Nikol Vitverovi a Jan Čermák. Hned ráno a začala tvrdá příprava na nastávající víkend ve formě mapovaní trati, jež po většinu dne probíhala s mírně spadlou čelistí a nejpoužívanějším slovem, byla slova typu neuvěřitelné, nádherné a ostatní nezveřejnitelná slova.

 

Ve čtvrtek dorazila i druha část naši výpravy s hlavním mechanikem Martinem Černým a Petrem Šolcem, kteří chystali zázemí a dolaďovali techniku, podle poznatku zatím získaných Vládou.

Pátek neznamenal nic jiného, než pokračovaní poctivé přípravy a trénování nebezpečných úseku, které Vláďa s Honzou absolvovali pěšky a probírali varianty průjezdu a nastaveni vozu, mezitím co druhá část teamu absolvovala  přejímky a s úsměvem odpovídala na otázky fanoušků a obdivovatelů speciálu WR9/1 v rudých barvách SVC Náchod Motorsport, kterých bylo skutečně hodně.

 

            Sobotní slunné ráno nás probouzelo do burácení motoru a to neznamenalo nic jiného, než že máme konečně první možnost zúročit a posoudit Vláďovu připravenost a vstříc trati Tento Bondone. Jelikož jsme se tohoto slavného závodu účastnili poprvé Vláďova nervozita byla na místě.

 

Pod naši teamovou licencí startoval i náš kolega ze seriálu KW Berg Trophy, kterého se letos účastníme jako prioritního seriálu, Ing. Antonín Daniel s vozem BMW M3. Očekával se i vzhledem poměru váha/výkon, malý duel našich borců.

 

Vláďa odstartoval do sobotního tréninku a časomíru zastavil na hodnotě 11:36 min, kdy s tímto časem dokázal předjet 3! soupeře na což odpověděl  A. Daniel se svým BMW časem .12.42  tím bylo po malém duelu a Vláďa se musel podívat do startovní listiny po soupeřích výše ve startovní listině.

 

Tím splnil očekávání své i teamu, ale také spoustě fanoušků z řad Italů kolem trati a hlavně spoustě domácích fanoušků, kteří nešetřili slovy chvály a uznání.

 

           Do Nedělní zavodní jízdy nastupoval Vláďa maximálně koncentrovaný, po jeho odstartovaní se členům teamu zatajil dech a jen napjatě čekali na výsledek, který je na této trati ovlivňován předjížděním jezdců a i překážkami na trati v podobě odstavených vozidel. Vláďa svoji agresivní a dravou jízdou uváděl horkokrevné Itali do stavu šílenosti.

 

Tentokrát se čas zastavil na hodnotě fantastických 11:19,001 což ho katapultovalo na 1. místo ve třídě - nejrychlejší dvoulitrové vozidlo celkově, 5. místo ve skupině E1 bez rozdílu tříd a 30.misto absolutně! Ve výsledkové listině figuroval mezi Ferrari specifikaci GT a domácími specialisty s vozy WRC a DTM.

 

Tímto také děkujeme všem fanouškům za podporu a ohlasy k závodu.

Vláďa k tomu dodal - přiznám se, že mám k trati veliký respekt. Je dobré, že tento respekt jsme si vybudovali svými výsledky na trati i u jezdců. Příjemné je, když jste na závodech poprvé a při dojezdu závodní jízdy se rozletí dveře od Franco Putelliho Ferrari nesundá si ani přilbu a hned se jde zeptat za kolik jsme to jeli. Po sdělení času nechápavě kouká a pochvíli mě odvádí mezi ostatní Italské borce a představuje nás italským jezdcům.

 

A to je ten nádherný pocit, protože vám je jasné, že se zajel čas, kteří tito borci uznávají. Tímto jsem pochopil, že to je vyšší vyznamenání, něž hmotné ocenění či obdržení poháru, více méně jen za to že vyjedete  nahoru.

 

Jinak se domnívám, že být v pořadí do 30 místa je veliký úspěch, našeho teamu a velice kvalitní propagace našich sponzorů 


Rekapitulace závodní jízdy jezdců soutěžících SVC Náchod Motorsport Vláďa Vitver 11,19,001,min Ing.Antonínem Daniel
12,21,202min

 

  Děkuji tímto všem, kteří se podíleli na tak fantastickém výsledku a již se těšíme na další závod, který se koná v rámci KWBT v Nové Bystrici 11-12 července a ME společně s MMČR na Slovenské Babě 25-26 července. Následně plánujeme přestávku a pojedeme až na Lanškrounský Laudon 30.srpna.  

 

SVC Náchod Motorsport Jan Čermák

 

 On-board  naleznete na http://www.svcnachodmotorsport.cz/?p=video

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose