www.car.cz
 

Červenka s Krečmanem prodloužili bronzem svoji úspěšnou sérii
     tisková zpráva


Druhým bronzem si posádka týmu Křenek motorsport upevnila vedení

            Pavel Červenka s Janem Krečmanem si při čtvrtém podniku českého šampionátu ve sprintrallye upevnili své vedoucí postavení v klasifikaci mistrovské skupiny produkčních vozů. Posádka týmu Křenek motorsport startující s automobilem Mitsubishi Lancer Evo VI v Agropa sprintrallye dosáhla letos podruhé třetího místa a zvýšila svůj náskok v průběžném pořadí šampionátu na čtrnáct bodů. Sedm bodů za jedenácté místo absolutně navíc dvojici posunulo ze sedmé na pátou příčku celkového hodnocení mistrovství.
 
Ve výsledcích pačejovského sprintu byli Červenka s Krečmanem po úvodní rychlostní zkoušce až na desáté pozici v klasifikaci skupiny a osmnáctém místě absolutně. Po druhém měřeném úseku se již dvojice posunula v hodnocení skupiny na čtvrtou příčku a v polovině soutěže ji patřilo stříbro. V celkovém pořadí se potom posádka dostala na jedenácté místo. „V začátku jsme mohli být asi o něco rychlejší, ale cesty byly po ránu dost oslizlé a že jsme jeli na suchých pneumatikách, dávali jsme si větší pozor.
 
Nemohli jsme bohužel jako někteří naši soupeři na první rychlostní zkoušku volit kombinaci mokrých a suchých gum a pak na další úseky přezout jen na suché, protože kvůli tvaru rámu sebou můžeme vozit jen jednu rezervu,“ vysvětloval jezdec důvody svého pomalejšího rozjezdu do soutěže. „Na druhém měřeném úseku už byla situace jiná, rychle jsme se dostali do správného tempa a dál jeli naprosto v pohodě,“ komentoval Pavel Červenka a Jan Krečman jej doplňoval: „Klidnější začátek byl lepší. Na první erzetě jsme mohli víc ztratit než získat a tak jsme ji absolvovali opatrněji. Pak už se jelo hodně ostře, bylo to dost zajímavé. Líbilo se mi to.“
 
Sedmou z celkových jedenácti rychlostních zkoušek posádka Červenka – Krečman projela v nejrychlejším čase v klasifikaci skupiny a na první místo se posunula také v průběžném pořadí soutěže. Vedoucí příčku pak dvojice uhájila i s třetím nejlepším časem na osmém měřeném úseku, ale po následující deštěm smáčené rychlostní zkoušce se opět propadla na třetí pozici, na které poté rallyesprint dokončila. „Na devátém úseku se opakovala situace z úvodu soutěže. Začalo pršet, ale nemohli jsme nakombinovat suché a mokré pneumatiky, protože jsme vezli jen jedno náhradní kolo. Na cestě byly kaluže a auto se na kluzké trati s pneumatikami bez vzorku hodně těžko řídilo. Rychlejší jsme asi být už nemohli. Leda, že bychom začali hodně riskovat, ale to jsme nechtěli,“ říkal karlovarský jezdec. „Pokusili jsme se výsledek napravit ještě v závěru na oschlé trati, ale čtyř a půl vteřinový náskok soupeřů jsme nesmazali,“ uvedl Červenka. „První a devátá rychlostní zkouška nám sebraly vítězství, asi jsme to prokaučovali při výběru pneumatik. Třetí místo ovšem také není špatné. Dojeli jsme do cíle a získali další body. Takže spokojenost,“ dodal spolujezdec.
 
tisk info KLap

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose